•  

  Agia Galini

   

  Agia Galini is een uitstekende plaats om tijdens uw vakantie op Kreta te verblijven of u nou op zoek bent naar een gezellig appartementje of een all inclusive vakantie, Kreta heeft het allemaal. Agia Galini ligt in het zuiden van Kreta en is van oorsprong een vissersdorpje, zoals vele plaatsjes en dorpjes op Kreta. Het ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van de luchthaven Heraklion. Toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten voor de inwoners van Agia Galini. Het is echter geen massatoerisme wat in Agia Galini komt en met name stelletjes, ouderen en jonge families met kinderen verblijven hier. U kunt genieten van het mooie uitzicht van de witte huisjes op de bergen rondom het dorp. Ook kunt u genieten van de gastvrije mensen en de heerlijke sfeer die er in het dorp heerst. U kunt volop uitstapjes maken naar diverse bezienswaardigheden, zo kunt u bijvoorbeeld een boottocht maken naar het prachtige Preveli palmenstrand. Ook kunt u genieten van het strand in Agia Galini. Het ligt op slechts vijf minuten lopen van het centrum. Het water is erg helder en mooi blauw. Het is echt genieten hier. Daarnaast kent Agia Galini volop gezellige bars, terrassen, restaurants en leuke winkeltjes. De hele vakantiesfeer is compleet!

 • Alles aanwezig!


  In Agia Galini treft u alle winkels en zaken aan die je nodig hebt tijdens uw vakantie op Kreta. U kunt er een auto huren, de markt op gaan, souvenirs kopen, de post versturen in het postkantoor, medicijnen kopen, naar de dokter gaan (mocht dat uberhaupt nodig zijn), geld pinnen, naar de slager of bakker gaan en zelf groente kopen als u zelf wilt koken in uw appartement of hotel.

  Het strand van Agia Galini

  Het strand bestaat met name uit zand en kiezels afgewisseld met grovere keien. Het water is erg schoon en aangenaam op temperatuur. U kunt een parasol of zonnebed huren op het strand om lekker te ontspannen. Ook kunt u gaan waterskiën of een waterfiets huren. Er is een kleine boulevard bij het strand met een paar strandtentjes. Hier kunt u lekker zitten en wat drinken om van het uitzicht te genieten. Daarnaast zijn er nog winkeltjes om de krant of speelgoed voor de kinderen te kopen. Het strand is zeer kindvriendelijk ingericht.

  Lekker wandelen in Agia Galini

  U kunt ook lekker de bergen in gaan om daar een mooie wandeling te maken. Geniet hier van de ongerepte natuur met prachtige bloemen, hoge kliffen en veel meer moois wat Kreta u te bieden heeft. Natuurlijk kunt u ook altijd een strandwandeling maken. Voor wandelaars is het extra fijn dat Agia Galini maar één weg heeft waar auto's mogen rijden. De rest van het dorp is autovrij. Dat loopt toch altijd net iets fijner, toch? 

  Vriendelijke mensen in Agia Galini

  Agia Galini is erg populair. En waarschijnlijk komt dat ook omdat de inwoners erg vriendelijk zijn. Ze zijn gastvrij en tonen echt interesse in de bezoekers van hun dorp. Ze helpen u graag om een fantastische vakantie te krijgen, zodat u in de toekomst misschien nog een keer terugkomt.


 • Agia Galini een leuk plaatsje? Deel!