•  

  Plaatsen op Kreta

   


 • Plaatsen Kreta | Plaatsen, steden en dorpjes zijn er in overvloed op Kreta. Allen hebben hun eigen identiteit die u tijdens uw vakantie op Kreta kunt ontdekken. Gezellige en authentieke plaatsen en dorpjes die centraal op het eiland gelegen zijn, maar ook de populaire badplaatsen waar ieder jaar weer vele toeristen naar toe trekken. Kreta is het grootste eiland van Griekenland en is alleen te bereiken per vliegtuig of per boot. Toeristen reizen vaak per vliegtuig en landen dan op een van de vliegvelden van Kreta, het drukst bezochte vliegveld Heraklion of het iets rustigere vliegveld Chania. Naast de bekende badplaatsen als ChersonissosRethymnonMalia en Agios Nikolaos zijn er ook nog minder bekende, maar zeker niet minder mooie plaatsen op Kreta, zoals EloundaSitiaAgia Pelagia en Gouves waar u van een heerlijke vakantie kunt genieten. • Badplaatsen op Kreta


  Duizenden Nederlandse toeristen trekken jaarlijks naar de populairste badplaatsen van het eiland. Zo zijn Agios Nikolaos, Rethymnon, Malia, Chersonissos, Chania en de iets minder bekende, maar wel toch populaire plaatsen Elounda en Agia Pelagia erg in trek om daar op vakantie te gaan. Kreta is vooral bekend om de jongerenvakantie badplaats, Chersonissos. Maar naast het massale toerisme met vele jongeren uit met name Engeland en Nederland zijn er op Kreta nog vele onontdekte plekken waar u zich soms in het oude authentieke Griekenland waant. Vooral de plaatsen in het zuidelijke deel van Kreta staan nog niet voor een groot deel in het teken van toeristen en daar vindt u dan ook nog prachtige natuur, eeuwenoude historie en vaak een zeer gastvrije bevolking. Een plaats die in het zuiden van Kreta erg populair is, dat is Plakias. De minder bekende, maar zeker niet minder leuke plaatsen op Kreta zijn o.a. SitiaSissiKissamosMatalaGeorgioupolis en last but not least Gouves.

 • Vakantie Kreta - Agios Nikolaos

  Agios Nikolaos is een leuk plaatsje aan de kust van de golf van Marabello. Agios Nikolaos is een populaire badplaats gelegen in het Oostelijke deel van Kreta. U vindt er vele leuke restaurantjes.

  Meer Agios Nikolaos

 • Vakantie Kreta - Rethymnon

  Rethymnon stamt uit de antieke tijd en heeft vele mooie bezienswaardigheden en een prachtig zandstrand. De mooie smalle straatjes met vele visrestaurantjes creëren een hele gezellige sfeer.

  Meer Rethymnon

 • Vakantie Kreta - Chersonissos

  Chersonissos is de bekendste plaats op Kreta. Chersonissos is dé badplaats voor Nederlandse jongeren. Vakantie vieren op het strand en in de disco's met veel drank, muziek en dans.

  Meer Chersonissos

 • Vakantie Kreta - Malia

  Malia is te vergelijken met de badplaats Chersonissos en is met name populair bij Britse toeristen (vaak jongeren). In Malia ligt een van de mooiste en breedste zandstranden van Kreta.

  Meer Malia


 • Plaatsen nabij de mooiste stranden Kreta


  Wilt u juist niet naar de massatoerisme plaatsen op Kreta, maar meer naar de wat rustigere plaatsen, waar u kunt genieten van de echte Griekse keuken en gastvrijheid en van de allermooiste stranden van het eiland? Dan moet u van tevoren goed nadenken over uw verblijfplaats en accommodatie. Kreta is namelijk zo groot dat als u van het oostelijke deel van Kreta naar het westelijke deel wilt reizen met uw huurauto, dat u dan al snel zo'n 5 tot 6 uur onderweg bent. Hieronder ziet u een selectie van de drie mooiste stranden van Kreta die u zeker wilt bezoeken tijdens uw verblijf op het eiland. Als u de pagina's over de stranden bezoekt door op de afbeeldingen van de stranden te klikken, dan staat er op iedere pagina een handig Google Maps kaartje waar u precies kunt zien waar op Kreta dit strand ligt. Zoek naar een plaats in de buurt van het strand en boek daar een accommodatie. Dit scheelt u veel reistijd, geld en energie.

  Chrissi beach


  Als voorbeeld nemen wij het eiland waar het strand Chrissi beach ligt. Dit prachtige eiland met goudkleurige stranden ligt bijvoorbeeld aan de kust van de badplaatsIerapetra. Als u graag een aantal keer tijdens uw vakantie Chrissi beach met de boot wilt bezoeken, dan kunt u het best in Ierapetra verblijven. Mocht u liever in een iets grotere en gezelligere badplaats willen verblijven, dan raden wij de badplaatsen Sissi of Agios Nikolaos aan. Dan moet u iets minder dan een uur reizen om bij de boot te komen die u naar Chrissi beach brengt.


 • Mooiste stranden Kreta

   

 • Chrissi beach

  Vakantie Kreta - Rethymnon

  Chrissi is een van de mooiste stranden van Kreta. Vanuit Ierapetra vertrekt u met de boot en zo reist u in twintig minuten naar de gouden stranden van het eiland Chrissi.

  Meer Chrissi

 • Elafonisi beach

  Vakantie Kreta - Elafonisi

  Elafonisi doet tropisch aan en is een van de mooiste stranden van Kreta. Het is met de auto goed te bereiken, of u kunt met de bus gaan vanuit Chania en Paleochora.

  Meer Elafonisi

 • Balos beach

  Vakantie Kreta - Rethymnon

  Balos beach, heeft naast een mooi strand, ook een prachtige omgeving met indrukwekkende natuur en kristal helder zeewater. Zonder een dagtocht naar dit paradijs is uw vakantie naar Kreta niet compleet.

  Meer Balos • Kreta vakanties
  Klik op onderstaande logo's en ga direct naar het Kreta vakantie aanbod


 • Goede plaatsen op Kreta pagina? Deel via de social buttons (rechts)!