•  

  Chrissi beach

   

  Een van de mooiste stranden van Kreta is zonder enige twijfel het strand van Chrissi, ook wel Chrissi eiland of Chrissi beach genoemd. Het kan zich qua schoonheid meten met populaire stranden als Preveli, VaiBalos en Elafonisi. Chrissi dankt zijn naam (gouden) aan het fijne gouden zand, dat overal op het eiland ligt. Chrissi eiland ligt op 8 mijl ten zuiden van het plaatsje Ierapetra. De boot doet er in totaal zo'n 45 minuten over voordat er wordt aangemeerd aan de "goudkust" van Chrissi. Het eiland is ongeveer 5 km lang en bestaat voor een groot deel uit gestold lava. Zie hieronder een paar foto's die u een beeld geven van hoe mooi Chrissi eiland is. Wij zijn er zelf gewest en wij raden dan ook iedereen aan om Chrissi eiland te bezoeken.

 • Chrissi eiland tips


  De tropische stranden van het Chrissi eiland behoren tot de mooiste stranden van Kreta en worden dagelijks bezocht door vele (maar een maximaal aantal) bezoekers. Met twee grote boten met bezoekers wordt er vanaf Ierapetra iedere ochtend vertrokken naar Chrissi eiland en wordt er in de middag rond 16:00 weer terug gevaren. Een ticket voor de trip naar Chrissi ligt gemiddeld op zo'n 18 tot 25 euro (afhankelijk waar en wanneer u hem koopt, probeer dus altijd wat van de prijs af te halen door te onderhandelen). Voor kinderen gelden er lagere tarieven (afhankelijk van de leeftijd). Kinderen tot en met vier jaar gaan gratis mee en voor kinderen van vijf tot twaalf jaar kost een ticket zo'n 12,50 euro. De eerste boot vertrekt rond half elf en vertrekt weer rond vier uur 's middags. De tweede boot naar Chrissi vertrekt om twaalf uur vanuit Ierapetra en keert rond zes uur 's avonds weer terug.

 • Chrissi is uitgeroepen tot een gebied van natuurlijke schoonheid en het is ten strengste verboden om er te kamperen of te overnachten. Ook is het verzamelen van zand en schelpen strikt verboden. De beste tips die wij u kunnen geven over Chrissi, dat zijn tips over de bedjes met parasols, eten en drinken en de aankomst met de boot. Voor de strandbedjes, eten en drinken vragen ze op Chrissi echt de hoofdprijs. Een bedje met een parasol voor maar liefst 10 euro. En de drankjes en het eten waar ze mee langskomen, daar vragen de verkopers ook absurde bedragen voor. Neem dus zoveel mogelijk zelf mee. Als u toch beslist om een strandbedje te huren, zorg dan dat u niet als laatste de boot af komt, want er is beperkte beschikbaarheid en de voorste rij (waar de meeste mensen het liefst liggen, die zit al snel vol). Bekijk hieronder de video en krijg zo een nog beter beeld van Chrissi Beach. U ziet hier beelden van Golden beach 1 op Chrissi eiland.

 •  

  Vakantie naar Kreta boeken


  Wilt u ook een duik nemen op de stranden van Chrissi eiland? Twijfel dan niet langer en boek uw vakantie naar het prachtige Kreta met vroegboekkorting of door een last minute te boeken. Of u nou op zoek bent naar een gezellig appartementje of een all inclusive vakantie, Kreta heeft het allemaal. Onze redactie raadt u ook aan om eens te kijken bij het aanbod van Vakantiediscounter.nl. Daar valt het ons op dat ze vaak scherp geprijsde aanbiedingen naar Kreta hebben en de site werkt ook nog een gebruiksvriendelijk, er staan boven gemiddeld veel foto's van de accommodatie bij een aanbieding en het is een zeer betrouwbare zonvakantie aanbieder met een goed service team die voor u klaar staat, mocht u vragen hebben over uw geboekte Kreta vakantie. Hun slogan is "Boeken zonder vloeken" en wij begrijpen wel waarom.


 • Chrissi een mooi strand? Deel!