•  

  Chrissi eiland

    • Chrissi eiland | Een van de mooiste stranden van Kreta is zonder enige twijfel het strand van Chrissi, ook wel Chrissi eiland of Chrissi beach genoemd. Het kan zich qua schoonheid meten met populaire stranden als Preveli, VaiBalos en Elafonisi. Chrissi dankt zijn naam (gouden) aan het fijne gouden zand, dat overal op het eiland ligt. Chrissi eiland ligt op 8 mijl ten zuiden van het plaatsje Ierapetra. De boot doet er in totaal zo'n 45 minuten over voordat er wordt aangemeerd aan de "goudkust" van Chrissi. Het eiland is ongeveer 5 km lang en bestaat voor een groot deel uit gestold lava. Zie hieronder een video die u een beeld geven van hoe mooi Chrissi eiland is. Wij zijn er zelf geweest en wij raden dan ook iedereen aan om Chrissi eiland te bezoeken. Echt een van de mooiste stranden van Europa. • Chrissi eiland ligging


 • Chrissi eiland voordelen en tips


  Meningen verschillen natuurlijk altijd. Online leest u ook veel verschillende meningen over een bezoek aan Chrissi eiland op Kreta. Wij hebben een aantal belangrijke voordelen en tips voor u op een rijtje gezet, zodat u zelf de keus kunt maken of en hoe u Chrissi gaat bezoeken. De tropische stranden van het Chrissi eiland zijn zeker het overwegen waard om te bezoeken, want ze behoren tot de mooiste stranden van Kreta en worden dagelijks bezocht door vele (maar een maximaal aantal) bezoekers. Met twee grote boten met bezoekers wordt er vanaf Ierapetra iedere ochtend vertrokken naar Chrissi eiland en wordt er in de middag rond 16:00 weer terug gevaren. Een ticket voor de trip naar Chrissi verschilt heel erg in prijs waar u het koopt (hierover en nog meer tips en info in de punten hieronder).

  • Kristalhelder water
   Het water is hier onbeschrijfelijk helder. Daarom doen de stranden van Chrissi zo tropisch aan. Met recht mogen we dit water kristalhelder noemen. U heeft bijna geen duikbril nodig om de onder water wereld te bewonderen. Toch is het natuurlijk leuk om uw snorkel, duikbril en zwemvliezen mee te nemen en op zoek te gaan naar visjes en andere mooie onder water geheimen.

  • Zand onder uw voeten
   Op Kreta zijn veel soorten stranden. Zowel zand als kiezel stranden wisselen elkaar af. Onze (en die van veel andere toeristen) voorkeur gaat uit naar zandstranden. Het zachte zand van de "Golden beaches" van Chrissi eiland voldoen helemaal aan onze voorkeur. Het zand wordt afgewisseld door (kleine) stenen en schelpen, maar dat mag wat ons betreft de pret niet deren.

  • Prijzen tickets
   De prijzen voor een ticket voor de trip naar Chrissi verschillen heel erg. Het ligt er aan waar u het ticket koopt. Wij raden u aan om uw ticket sowieso niet als excursie bij uw touroperator te kopen. Daar betaald u al snel te veel. Als u goed zoekt dan kunt u al voor rond de €25 euro een ticket scoren (afhankelijk waar en wanneer u hem koopt, probeer ook altijd wat van de prijs af te halen door te onderhandelen). Voor kinderen gelden er vaak lagere tarieven (afhankelijk van de leeftijd). Kinderen tot en met vier jaar gaan gratis mee op de boot en voor kinderen van vijf tot twaalf jaar kost een ticket zo'n €12,50. Prijzen voor een ticket voor volwassenen schommelen afhankelijk van het seizoen, verkooppunt, vertrekpunt van uw bus en uw eigen onderhandelingstechnieken tussen de €20 en de €70 p.p. Zelf een ticket regelen en met u eigen auto naar Ierapetra rijden is over het algemeen de goedkoopste manier om er te komen.

  • De eerste boot
   Probeer mee te gaan op de  eerste boot die vanuit Ierapetra vertrekt. De eerste boot vertrekt rond half elf en gaat rond vier uur 's middags weer terug. De tweede boot naar Chrissi vertrekt om twaalf uur vanuit Ierapetra en keert rond zes uur 's avonds weer terug. Wij raden dus aan om de eerste boot te nemen, omdat u dan nog keuze heeft uit de beste plekken om te liggen. Als u aankomt met de tweede lichting, dan zijn al de beste plekken (en alle strandbedjes die er verhuurd worden) al bezet.

  • Mooie boottocht
   Vanuit Ierapetra vertrekt u met de boot naar Chrissi eiland. Dit tripje is al leuk (met name op de heenweg dan, op de terugweg heeft u het wel gehad met de zee en de mooie strandjes). Maar op de heenweg bent u nog fit en heeft u er zin in. Het tochtje op de boot in het zonnetje is dan zeker geen straf. En tuurlijk kan het op drukke dagen vrij vol zijn op de boot, maar probeert u zich daar dan niet aan te irriteren. Zoek een plekje op waar u kunt zitten of kunt staan (het liefst buiten) en probeer ook dan te genieten van de mooie uitzichten tijdens de boottocht.

  • Stranden
   Eigenlijk zijn er twee stranden op Chrissi eiland. Het strand waar u aankomt met de boot en het strand waar u over houten vlonders met alle andere toeristen naar toe loopt aan de andere kant van het eiland (Golden Beach). Ten onrechte slaan de meeste toeristen het strand waar u aankomt over en lopen gelijk door naar Golden Beach. Onze ervaring is dat u op het eerste strand (zeker als u geen waterschoenen bij u heeft) comfortabeler de zee in kunt lopen omdat de stenen die in het water liggen hier een stuk gladder en ronder zijn dan die van Golden Beach. Ook is het op het eerste strand een stuk rustiger.

 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Een gebied van natuurlijke schoonheid


  Chrissi is uitgeroepen tot een gebied van natuurlijke schoonheid en het is ten strengste verboden om er te kamperen of te overnachten. Ook is het verzamelen van zand en schelpen strikt verboden. De beste tips die wij u kunnen geven over Chrissi, dat zijn tips over de bedjes met parasols, eten en drinken en de aankomst met de boot. Voor de strandbedjes, eten en drinken vragen ze op Chrissi echt de hoofdprijs. Een bedje met een parasol voor maar liefst €10. En de drankjes en het eten waar ze mee langskomen, daar vragen de verkopers ook absurde bedragen voor. Neem dus zoveel mogelijk zelf mee. Als u toch beslist om een strandbedje te huren, zorg dan dat u niet als laatste de boot af komt, want er is beperkte beschikbaarheid en de voorste rij (waar de meeste mensen het liefst liggen, die zit al snel vol). Bekijk hieronder de video en krijg zo een nog beter beeld van Chrissi eiland.


 • Chrissi eiland video


 • Chrissi eiland nadelen en tips


  Meningen verschillen natuurlijk altijd. Online leest u ook veel verschillende meningen over een bezoek aan Chrissi eiland op Kreta. Wij hebben een aantal belangrijke voordelen en tips voor u op een rijtje gezet, zodat u zelf de keus kunt maken of en hoe u Chrissi gaat bezoeken. De tropische stranden van het Chrissi eiland zijn zeker het overwegen waard om te bezoeken, want ze behoren tot de mooiste stranden van Kreta en worden dagelijks bezocht door vele (maar een maximaal aantal) bezoekers. Met twee grote boten met bezoekers wordt er vanaf Ierapetra iedere ochtend vertrokken naar Chrissi eiland en wordt er in de middag rond 16:00 weer terug gevaren. Een ticket voor de trip naar Chrissi verschilt heel erg in prijs waar u het koopt (hierover en nog meer tips en info in de punten hieronder).

  • Scherpe stenen
   Zoals als eerder genoemd is het water is hier onbeschrijfelijk helder. U kunt de stenen die met name langs de kustlijn liggen goed zien. Echter is het minder goed te zien welke stenen er scherp zijn en welke niet. U kunt zich hier flink pijn aan doen. Daarom geven wij u als tip mee om zeker goede waterschoenen mee te nemen naar Chrissi eiland. Op het eiland zelf worden ze ook verkocht, maar daar betaald u al snel de hoofdprijs voor. Bespaar dit geld dus en neem ze mee in uw strandtas.

  • Wind
   Zoals op ieder eiland moet u er rekening mee houden dat er wind kan staan op Chrissi. Dit kan als fijn en lekker worden ervaren of als koud en vervelend. Op de warmste dagen van de zomer snakt u naar een beetje wind om af te koelen en op de minder warme dagen in het voor- en het naseizoen kan de wind hier soms iets te hard zijn en fris aanvoelen. Mocht u in de laatstgenoemde periode Chrissi bezoeken, neem dan altijd een vestje mee die u aan kunt doen als u het fris heeft. Ook kunt u overwegen om een windscherm mee te nemen. Uit de wind in het zonnetje is het dan vaak heerlijk.

  • Drukte
   Kreta is een populair eiland en Chrissi eiland bezoeken is een populaire excursie waar toeristen uit vele badplaatsen op Kreta naar toe willen tijdens hun vakantie. Het kan (zeker in het hoogseizoen) dan ook best druk en massaal overkomen. Vooral omdat er maar met twee boten per dag afgereisd wordt naar Chrissi eiland. Iedere toerist die op die dag naar Chrissi wilt gaan zit dan op een van de twee boten (de ochtend of de middag boot). Een voordeel is het, dat als de bezoekers van de twee boten er allemaal zijn, dat het dan niet drukker wordt. Maar bent u er in het hoogseizoen en zit u er niet op te wachten dat het wat drukker kan zijn op de boot en tijdens de wandeling naar het mooiste strand van Chrissi, kies er dan voor om niet naar Chrissi te gaan.

  • Eten op de boot
   Kies er voor om voordat u de boot op stapt in uw hotel of in een van de tavernes in Ierapetra (waar de boot vertrekt) even iets lekkers naar binnen te werken. Op de boot wordt ook eten geserveerd, maar de recensies hiervan zijn niet al te best. Of doe het nog beter en neem voor de hele dag gewoon eten mee in uw koelbox, die u lekker vult bij een van de plaatselijke supermarkten. Zo bespaart u en geld en irritaties als u te veel betaald voor niet al te best eten.

  • Prijzig
   Zoals veel excursies in toeristische gebieden wordt ook de excursie naar Chrissi door sommige toeristen als prijzig ervaren. Voor twee strandbedjes en een parasol betaald u al snel €10 voor die 5 uurtjes dat u er gebruik van maakt. Samen met de prijs die u voor uw tickets heeft betaald tikt dat aardig aan natuurlijk. Voor alles wat u verder koopt tijdens de excursie (op de boot of op het eiland zelf) betaald u al snel de hoofdprijs. Besef dit goed voordat u gaat en beslis hoe u zich daar niet aan gaat irriteren en hoe u zich hierop voor kunt bereiden. Het niet huren van strandbedjes en een parasol en zelf bijvoorbeeld twee luchtbedjes (die u ter plekke opblaast) meenemen met parasol scheelt u dus al snel zo'n €10. Voor eigen eten en drinken zorgen geldt hetzelfde en een souvenirtje kopen kan ook in Ierapetra. Daar betaald u al snel zo'n 30% minder dan op net eiland zelf.

  • Weinig horeca
   Op het eiland zijn er amper horeca gelegenheden. Alleen aan de zuidkant van het eiland zit een strandtentje waar u drinken en wat snacks kunt halen. Maar voor een drankje betaald u hier natuurlijk de hoofdprijs. Ook zijn er veel verkopers die op het strand langs komen om u van alles aan te bieden (ijs, drank en hapjes). Ook hier betaald u de hoofdprijs voor. Per blikje betaald u al snel €4 tot €5 (maar dan krijgt u wel een koude). Maar goed, dit weet u nu van te voren, dus bereid u zich daar op voor en neem dus een eigen koelbox mee. Zelf houden wij met deze temperaturen van koud water. Een 1.5 liter of 2 liter fles water in laten vriezen in uw eigen vriezer in uw appartement, of in de vriezer van het hotel waar u in verblijft zorgt er voor dat u de hele dag koud water kunt drinken. Giet steeds een beetje water in de fles met het grote ijsblok en u drinkt heerlijk koud water of andere drank die u in de fles gooit. Beetje creatief moet u zijn om uw grootste irritaties op vakantie de baas te blijven.


 •  Kreta vakantie boeken


  Wilt u ook een duik nemen op de stranden van Chrissi eiland? Twijfel dan niet langer en boek uw vakantie naar het prachtige Kreta met vroegboekkorting of door een last minute te boeken. Of u nou op zoek bent naar een gezellig appartement of een all inclusive vakantie, Kreta heeft het allemaal. Ook is het tegenwoordig een trend om als koppel te verblijven in adults only hotels. Ook dit soort hotels zijn te boeken. Wij raden u ook aan om eens te kijken bij het aanbod van Vakantiediscounter.nl. Daar valt het ons op dat ze vaak scherp geprijsde aanbiedingen naar Kreta hebben en de site werkt ook nog eens super gebruiksvriendelijk. Er staan boven gemiddeld veel foto's van de accommodaties en het is een zeer betrouwbare zonvakantie aanbieder met een goed service team die voor u klaar staat, mocht u vragen hebben over uw geboekte Kreta vakantie. Hun slogan is "Boeken zonder vloeken" en wij begrijpen wel waarom.


 • Goede Chrissi eiland pagina? Deel via de social buttons (rechts)!