•  

  Elafonisi

   

  Samen met de prachtige stranden van Chrissi, Preveli, Balos en Vai is het strand van Elafonisi een van de mooiste stranden van Kreta. Het tropische Elafonisi strand ligt nabij een gelijknamig klein eiland, dat gelegen is tegenover het dorp Elafonisos. Het eiland mag dan klein zijn, maar het strand van Elafonisi is dat zeker niet. Elafonisi is het op een na grootste strand van west Kreta en het oogt vanaf juni als een tropisch paradijselijk strand. Vóór juni kan het strand er best een beetje verlaten en een beetje verwaarloosd bijliggen. Dat komt met name doordat het strand tussen oktober en juni niet goed schoon wordt gehouden, omdat er in die periode weinig commerciële activiteiten zijn.

 • Net als Balos beach en Chrissi beach wordt ook het strand van Elafonisi vaak als excursie gedaan. Deze prachtige stranden zijn vaak niet eenvoudig te bereiken. Een boottocht of een rit over smalle onverharde wegen zijn vaak nodig om de stranden te bereiken. Elafonisi kunt u prima met de auto bereiken, ook kunt u de bus pakken vanuit Chania en Paleochora. Als u op eigen gelegenheid met de auto gaat, dan kan het soms lastig zijn om dichtbij de stranden uw auto te parkeren. Probeer daarom zo vroeg mogelijk richting Elafonisi te gaan, zodat u in alle rust dit paradijs op aarde kunt ontdekken en makkelijk uw auto dichtbij het strand kwijt kan. Na uw auto geparkeerd te hebben loopt u richting het eerste strand van Elafonisi. Dit strand is omringd door zes plekken waar strandbedjes en parasols staan die u kunt huren. Er zijn hier ook tavernes aanwezig waar u kunt eten en drinken. Rondom de tavernes is het vaak het drukst. Als u liever niet in de drukte zit, dan kunt u voorbij de tavernes lopen en via de smalle zandstrook naar het eilandje van Elafonisi lopen (zoom in op het Google maps kaartje hieronder om de smalle zandstrook te zien). Het strand en het zeewater van Elafonisi en het eilandje zijn ook zeer geschikt voor kinderen, omdat het zeewater heel geleidelijk af loopt en het pas een stuk verder dieper wordt. Op het eilandje staat een vuurtoren en een leuk kerkje (Agia Irini). Het water is zo helder, dat u vrijwel overal de bodem kunt zien. Er liggen op de bodem vele schelpen en u ziet er de visjes gewoon zwemmen.

 • Elafonisi tips


  Bij de tavernes van Elafonisi is het vaak het drukst. Daarom raden wij u aan om wat verder door te lopen, waar het veel rustiger is. U heeft hier geen standaard ligbedje of parasol, maar als u zelf een parasol en een handdoek meeneemt, dan creëert u hier een eigen paradijs. Neem zeker ook uw fototoestel, camera en snorkel spullen en waterschoenen mee, want mooiere stranden dan op Elafonisi zult u niet snel tegenkomen op Kreta. Houd er rekening mee dat u voor de te huren ligbedjes met parasol moet betalen. Mocht u geen gebruik willen maken van de bedjes, dan zult u een goede handdoek, luchtbed of ligmatje mee moeten nemen. Ook is het slim om zelf eten en drinken mee te nemen. Bij de tavernes is dit namelijk vrij prijzig. Bekijk hieronder de video en krijg zo een nog beter beeld van Elafonisi. U ziet hier de stranden, de prachtige omgeving en hoe toeristen er zich vermaken.


 • Elafonisi een mooi strand? Deel!