•  

  Beste reistijd Kreta

    • Beste reistijd Kreta | De beste reistijd voor Kreta verschilt natuurlijk per reiziger. Voor de een kan "de beste reisperiode Kreta" in een andere maand zijn dan voor de ander. Grotendeels hangt dit af van wat uw vakantieplannen zijn. Gaat u voor een avontuurlijke, strand of actieve vakantie waarin u veel gaat wandelen, fietsen of duiken? De eerste vluchten naar Kreta zijn vaak chartervliegtuigen die in april al naar Kreta vliegen. De temperatuur op Kreta is dan nog niet geschikt voor een zonvakantie. Voor een zonvakantie kunt u Kreta het best vanaf eind mei / begin juni bezoeken. Begin mei heeft u zeker nog geen garantie op goed weer en kan er vaak een guur windje staan. De beste reisperiode voor een zonvakantie naar Kreta is dan ook van begin juni tot en met eind september.

  Temperaturen Kreta


  Als u tussen begin juni en eind september naar Kreta gaat, dan moet u echt een zonaanbidder zijn en tegen hoge temperaturen kunnen. De temperaturen op Kreta lopen in deze periode vaak op naar zo'n 35 tot 40 graden. Voor actieve en avontuurlijke activiteiten is het dan veel te warm. Voor een strandvakantie Kreta is de beste reisperiode vanaf juni tot half oktober. Als u eerder dan begin juni Kreta bezoekt, dan zult u merken dat het zeewater vrij fris is. Het water is dan minder dan twintig graden. Gaat u eind oktober naar Kreta, dan is de temperatuur aan het eind van de middag lager en koelt het vaak sterk af. Als u het massa toerisme op Kreta wilt vermijden dan kunt u het beste in juni of september Kreta bezoeken. Dan bent u de drukte voor en heeft u nog aangename temperaturen. • September of oktober goede maanden?


  Het antwoord op deze vraag is "ja". September en oktober vallen buiten het hoogseizoen, maar is een prima reisperiode om Kreta te bezoeken. September wordt door vele Kreta liefhebbers zelfs gezien als de meest aangename maand om het eiland te bezoeken . In september is het niet te warm en ook het zeewater heeft in september een heerlijke temperatuur. De temperatuur van het zeewater is rond de 24-26 graden. Wij raden de maand oktober niet aan als beste reisperiode voor een zonvakantie. In oktober kan het goed weer zijn, maar het is ook echt een overgangsmaand naar een somberder seizoen. Er zijn ook zeker jaren geweest dat het weer zelfs tot eind oktober / begin november goed was. U kunt het risico dus nemen, want prijstechnisch gezien kan het erg aantrekkelijk zijn. Echter spreken wij uit eigen ervaring en hebben we in deze periode ooit erg slecht weer gehad, ga dus als u in oktober gaat, zo vroeg mogelijk in oktober.


 • Advertentie


 • Beste reisperiode jongerenvakanties


  Voor jongeren die naar Kreta komen voor zon, zee en uitgaan en houden van drukke stranden, restaurants, kroegen en vele hotels en appartementen is juli of augustus de beste reisperiode om naar Kreta te gaan. Met name naar Chersonissos en Malia komen vanaf begin juli de jongervakanties op gang (dit loopt ongeveer gelijk met het einde van de eindexamenperiodes van de middelbare scholen). De jongerenvakanties op Kreta duren tot en met eind augustus / begin september (rond deze periode beginnen alle scholen ook weer). • Beste reisperiode actieve vakanties


  Voor actieve vakanties is de beste reisperiode de maanden april / mei en oktober. In deze maanden is het dan niet te warm en over het algemeen droog. Veel actieve vakantiegangers bezoeken de populaire Samariakloof. U moet er rekening mee houden dat de Samariakloof tussen eind september en half april gesloten is. De populaire wandelroute door de kloof is afhankelijk van de weersomstandigheden. In het voorjaar is de natuur op Kreta erg mooi. Wij raden natuurliefhebbers dan ook aan om Kreta in de maanden april en mei te bezoeken om zo optimaal te genieten van alles wat de natuur van Kreta u te bieden heeft.


 • Kreta vakanties direct aan het strand
  Klik op onderstaande logo's en ga direct naar het Kreta vakantie aanbod


 • Kreta is geen winterzon bestemming


  Het winterseizoen op Kreta begint rond eind oktober tot ongeveer eind april. In het winterseizoen zijn vluchten naar Kreta alleen mogelijk met een overstap in de Griekse steden Thessaloniki of Athene. Het gaat dan om lijndienst vluchten naar Kreta die van Athene of Thessaloniki naar Heraklion vliegen. Deze lijndienst vluchten zijn te boeken via Olympic Airlines of Aegean. Het animo voor deze vluchten is zeer gering omdat Kreta geen interessante winterzon bestemming is. De temperatuur op Kreta komt in de winter niet boven de 15 graden uit en daarom is er vanuit toeristisch oogpunt weinig animo om het eiland te bezoeken. Mocht u echter van rust houden en op uw gemakje het eiland willen bezichtigen zonder te veel andere toeristen om u heen en zonder de zomerse hitte, dan kunt u in de wintermaanden ideaal terecht op Kreta. Wij raden u dan aan om in april te gaan, vlak voordat het hoogseizoen weer begint en de daarmee gepaarde drukte en warmte. In april is het op Kreta te vergelijken met de Lente in Nederland. De dagen zijn dan wat langer en je ziet het eiland na de wintermaanden als het ware weer opbloeien.


 • Advertentie


 • Kreta is een echte zomer bestemming


  Op Kreta begint het zomerseizoen rond eind april en duurt ongeveer 6 maanden (tot eind oktober). Er zijn in deze periode volop vluchten naar Kreta te boeken via diverse luchtvaartmaatschappijen. Er zijn meerdere routes en vluchtschema's die door meerdere luchtvaartmaatschappijen worden aangeboden. Zo vroeg mogelijk boeken is vaak de manier om voor de beste prijs naar het veelzijdige eiland te vliegen. Een gouden tip is om ook heel goed te kijken naar alternatieve luchthavens in Duitsland of België. Zo zijn luchthavens als Brussel, Düsseldorf en Weeze prima te bereizen vanuit Nederland en kunnen de tickets behoorlijk schelen in prijs. Om geld te besparen kunt u er ook voor kiezen om een all inclusive Kreta vakantie te boeken. Als u dat dan ook nog eens doet met vroegboekkorting of door een goedkope last minute vakantie te boeken, dan begint uw vakantie al fantastisch natuurlijk. Bekijk via NS International de mogelijkheden om met de trein voordelig naar luchthavens in Duitsland of België te reizen.


 • Accommodatie tips op Kreta

 • All In!

  Vakantie Kreta - Sissi Bay Hotel

  Sissi Bay Hotel

  Sissi Bay Hotel is een prima 4 sterren all inclusive hotel op Kreta. Uitstekende prijs kwaliteit verhouding met spa faciliteiten en prachtige ligging in Sissi direct aan zee en nabij het Boufos beach strand.

  Sissi Bay Hotel

 • Cheap!

  Adams Apartments voor een heerlijke vakantie op het grootste eiland van Griekenland

  Adams Apartments

  De Adams Appartementen liggen op 300 meter van het populaire Star Beach in de gezellig drukke badplaats Chersonissos. De appartementen zijn goed geprijsd en eenvoudig ingericht.

  Adams Apartments


 • Goede beste reistijd Kreta pagina? Deel via de social buttons (rechts)!