•  

  Knossos

    • Knossos | Wie naar Kreta op vakantie gaat, moet naast alle mooie stranden ook een bezoek brengen aan de archeologische opgravingen en dan met name naar het paleis van Knossos. Het paleis van Knossos vindt u in het gelijknamige plaatsje Knossos en ligt op ongeveer 20 minuten rijden van Heraklion. Het paleis staat op de nominatielijst van UNESCO en is een van de populairste excursies van Kreta. U kunt dagelijks een excursie naar Knossos maken van 8.00 uur tot 19.00 uur, behalve op maandag en op Griekse feestdagen. De entree is 6 euro per persoon en kinderen betalen slechts 3 euro. Als u ook het archeologisch museum van Heraklion wilt bezoeken loont het zich om een gecombineerd ticket te kopen. U moet ongeveer 2 uur uittrekken voor de bezichtiging van het paleis van Knossos en ook ongeveer 2 uur voor het archeologisch museum. • Overblijfsel uit de Minoïsche tijd


  De stad Knossos is sinds 1.000 voor Christus niet meer bewoond, maar desondanks zijn er toch nog veel overblijfselen uit het Minoische tijdperk te zien, waarvan er in de loop der jaren veel gerestaureerd is. De Minoïsche tijd kende zo'n 4.000 jaar geleden zijn hoogtepunt. Knossos is het grootste overblijfsel uit deze tijd. Het paleis van Knossos beslaat een oppervlakte van zo'n 22.000 m² en telt maar liefst meer dan 1.500 kamers. Veel mensen denken dan ook dat dit het paleis was van Koning Minos. Veel voorwerpen die er gevonden zijn, zijn te bezichtigen in het archeologisch museum in Heraklion, daarom raden wij u ook zeker aan om beide te gaan bezichtigen, zo maakt u de excursie helemaal compleet.


 • De woning van de koning


  Het paleis werd gebruikt als woning door de koning, koningin, de hof functionarissen en priesters. Het westelijke deel was het officiële gedeelte en in het oostelijke deel waren de werkplaatsen en woonvertrekken. In het westelijke deel zijn de officiële vertrekken van het heiligdom gevestigd. Beneden zijn opslagruimtes met grote kruiken en van steen gebouwde kisten voor de cadeaus en belastingen die de koning ontving. Er is ook een kamer te bezichtigen waar kopieën van de muurschilderingen te zien zijn, die door het hele paleis gevonden zijn. De originelen zijn nu in het archeologisch museum van Heraklion te bezichtigen. Verder bevindt zich er een wachtkamer en de troonzaal met een kleine, geheel in takt zijnde stenen kroon. Hierachter is een grote afbeelding met griffioenen te zien. Aan de zuidzijde is een van de bekendste muurschilderingen te zien, de prins met de lelies. Aan de noordwestelijke zijde van het paleis bevinden zich de rituele waterbekkens en is tevens het theater te bezichtigen, dat maar liefst plaats bood aan zo'n 500 mensen. 

  De stad Knossos


  Van de stad zelf is helaas weinig opgegraven. Er zijn resten van huizen, een koninklijke villa en het kleine paleis te bezichtigen. Veel belangrijke vondsten zijn afkomstig van de meerdere begraafplaatsen die overal rondom de stad waren. Als laatste is er een Minoïsche herberg, het koninklijke graf-heiligdom, een gebouwencomplex met een kleine Stoa, een crypte met vierhoekige pijlers, uitgehouwen in de rots en daar bovenop een tweede etage voor de dodenverering te zien.


 • Knossos | Video & ligging


 • Knossos tips


  Neem uw fototoestel, camera en uw zonnebrand mee, want er valt genoeg te fotograferen en te filmen als u in Knossos bent en omdat het in de open lucht is en de zon er vaak fel schijnt, kunt u maar beter zonnebrand bij de hand hebben. Knossos is goed bereikbaar zowel met de auto, scooter of openbaar vervoer. Dagelijks zijn er verschillende excursies naar Knossos te boeken, deze zijn vaak met een Engelstalige gids. Indien u bijvoorbeeld in Chersonissos boekt, dan is het in enkele kleine reisbureaus ook mogelijk om een excursie met een Nederlandstalige gids te boeken. Via de hoofdweg ''Heraklion Viannos'' kunt u naar Knossos rijden, deze weg is zo'n 5,5 km lang. Bij het paleis is een grote parkeerplaats, een kantoor voor kaartverkoop, een bar, winkeltje en een restaurant. Als u tijdens uw vakantie op Kreta een culturele excursie wilt boeken dan kunnen wij u Knossos zeker aanraden. Bekijk hieronder de 3D video van Knossos en krijg zo een nog beter beeld van hoe het paleis van Knossos er vroeger uit heeft gezien. Zeg nou zelf, tijdens uw vakantie Kreta mag u dit toch niet missen?


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Kreta vakantie boeken?


  Wilt u ook tijdens uw vakantie op Kreta een excursie maken naar het paleis van Knossos? Twijfel dan niet langer en boek die vakantie naar het prachtige Kreta met vroegboekkorting of door een last minute te boeken. Of u nou op zoek bent naar een gezellig appartement op Kreta of een all inclusive vakantie, Kreta heeft het allemaal. Wij kunnen u een aantal accommodaties adviseren. Kijk daarvoor op de accommodatie pagina. Hier hebben wij een overzicht van een aantal top accommodaties geplaatst met een duidelijke video erbij, zodat u precies kunt zien wat het hotel of appartement u te bieden heeft. Wij raden u ook aan om de site Vakantiediscounter.nl in de gaten te houden voor goedkope vakanties naar Kreta. Hieronder kunt u op het logo klikken, of op het logo van TUI of Sunweb. Na uw klik wordt u gelijk doorgestuurd naar het Kreta vakantie aanbod van de desbetreffende reisorganisatie.


 • Goede Knossos pagina? Deel via de social buttons (rechts)!