•  

  Agia Pelagia 

   

  Agia Pelagia ligt ongeveer twintig kilometer ten westen van Heraklion (de hoofdstad van Kreta). Agia Pelagia heeft haar naam te danken aan het klooster wat er in de buurt is. Met de geweldige zandstranden en de uitstekende ligging is het geen verrassing dat er zoveel toeristen komen. Ook wordt Agia Pelagia door de lokale bevolking veel bezocht in het weekend. Als u op zoek bent naar een gezellige Griekse plaats zonder het massatoerisme van plaatsen als Chersonissos en Malia, dan is Agia Pelagia zeker een optie. Onder schilders is het ook een populaire plaats, de mooie baai en het prachtige landschap zijn favoriet bij vele schilders!

 • Een voormalig vissersdorp

  Voordat Agia Pelagia een populaire plaats voor toeristen werd, was het een vissersdorp. Nu zijn er hotels en appartementencomplexen op de heuvels gebouwd om de mensen te laten genieten van het mooie uitzicht op de zee en het eiland Dia.

  Het strand van Agia Pelagia

  Het strand is werkelijk geweldig. Het is heerlijk om hier te zijn. Er zijn volop bars, snackbars, souvenir winkels en restaurantjes. U kunt er optimaal genieten. Ook kunt u er waterski's huren, parasailen en boottochten maken. Naast het grote (en wat drukkere) zandstrand, zijn er ook een paar kleinere strandjes met kiezel stranden. Hier is het wat minder druk en ook zeker de moeite waard om eens een dagje te genieten.

  Wat mag u niet missen in Agia Pelagia?

  Er zijn een aantal bezienswaardigheden waar u naartoe kunt gaan! Zo kunt u naar de postminoische graven gaan. Ook kunt u naar Achlada (een dorpje) gaan, dat op vier kilometers afstand van Agia Pelagia ligt. Hier heeft u een geweldig uitzicht. Daarnaast is de plaats Rodia een aanrader. Ook hier heeft u een mooi uitzicht over de stad Heraklion. En dan is er nog het kerkje van Agia Pelagia, dat op een rots naast de zee staat, ook zeker de moeite waard om te bezichtigen.

  Waar wacht u nog op?

  Wacht niet langer en boek nog vandaag nog uw vakantie naar Agia Pelagia! Het wordt zeer zeker een vakantie, die u nooit meer zult vergeten. Of u nou op zoek bent naar een gezellig appartementje of een all inclusive vakantie, Kreta heeft het allemaal.


 • Agia Pelagia een leuk plaatsje? Deel!