•  

  Sissi

   

  Sissi is een klein dorpje aan de voet van een berg. Het licht rond de veertig kilometer vanaf het vliegveld van Heraklion. Het plaatsje kent de laatste jaren een sterke toeristische groei. En dat is niet vreemd. Alles wat een toerist zoekt, dat vindt hij in Sissi. Er zijn barretjes, cafetaria's, restaurants en tal van winkels (waaronder souvenir winkels). Ook zijn er verschillende kleine markten. U kunt heel goed gaan mountainbiken in de omgeving of wandelen. Sissi, ligt centraal op Kreta.

 • Verse vis eten in Sissi

  Aangezien Sissi een vissersdorpje is, kunt u er heel goed veel verse vis eten. De vissers laden dagelijks hun vis uit in de haven. Vanuit de haven gaat het rechtstreeks naar de restaurants en de verschillende winkels. Het geeft net dat beetje extra sfeer aan een leuk dorpje om dat met eigen ogen te zien gebeuren. Wij raden u aan om naar een van de beste vis restaurants van Sissi te gaan. Dit is restaurant Remezzo waar u de lekkerste vis en zeevruchten gerechten kunt eten. Naast heerlijk eten is ook de locatie nog eens prachtig. Het ligt namelijk direct aan de haven van Sissi, de bediening en de eigenaar van Remezzo zijn erg behulpzaam, netjes en vriendelijk. echt een aanrader voor een gezellig etentje aan de haven van Sissi.

 • Lekker naar het strand!

  Ook in Sissi kunt u lekker naar het strand gaan. Er zijn zelfs vier verschillende stranden in Sissi. Een daarvan ligt aan een baai. Er is ook een hoger gelegen strand waar u een mooi uitzicht heeft op de zee. Het is lekker om hier van de zon en de zee te genieten. Lekker ontspannen op het strand. Op de kleinere stranden kunt u trouwens geen strandbed huren. Het is hier vaak ook een stuk rustiger. Het Kalimera strand is een zandstrand. En eigenlijk is dat het beste strand van Sissi. U kunt er lekker jetskiën, waterskiën of windsurfen bijvoorbeeld. Hier is alles aanwezig, wat u op een goed strand verwacht. Het Limani strand ligt dicht bij de haven. U kunt vanaf dit zandstrand genieten van de activiteiten in de haven. Wilt u meer lezen over de mooiste stranden van Kreta? Bezoek dan eens onze stranden Kreta pagina.


  Erop uit!


  U kunt voldoende tripjes en excursies maken vanaf Sissi. U kunt bijvoorbeeld naar de opgravingen gaan of naar een Paleis in de buurt. Ook kunt u naar de grotten van Milatos gaan. Dit is erg interessant. Er zijn vele schatten gevonden. De grot was zelfs een kerk gedurende enkele jaren. Ook is het een schuilplaats geweest voor bijna drieduizend mensen, toen de turken Kreta binnenvielen. Een grot met een zeer rijke geschiedenis dus. Sissi is een ware aanrader om een mooie en boeiende vakantie te hebben op Kreta. Er zijn ook een aantal mooie all inclusive hotels in Sissi, zoals het vier sterren hotel Smartline Vasia Village en het eveneens vier sterren tellende Sentido Vasia Resort & Spa


 • Sissi een leuk plaatsje? Deel!