•  

  Nuttige informatie over Kreta

    • Kreta informatie | Een van de grootste eilanden van Europa is Kreta. Het veelzijdige Griekse eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 8.350 km² en is ongeveer 260 km lang en is zo'n 60 km breed. De belangrijkste steden zijn hoofdstad Heraklion (ook wel Iraklion genoemd) en Chanía. Kreta ligt ongeveer 300 km van de kust van Noord-Afrika en is dan ook samen met het eilandje Gavdos (dat bij Kreta hoort) het meest zuidelijk gelegen Europese eiland. Het Griekse vasteland ligt op 100 km van Kreta. Meer naar het noordwesten ligt de Griekse hoofdstad Athene, op ongeveer 250 km. Kreta is gelegen op de grens van de Egeïsche zee in het noorden en de Libische Zee in het zuiden. Kreta telt zo'n 625.000 inwoners en ligt op circa 3 uur en 45 minuten vliegen van Amsterdam Schiphol (dat staat gelijk aan zo'n 2.500 km). Op Kreta is het altijd één uur later dan in Nederland en de beste reistijd voor Kreta zijn de maanden mei, juni, juli, augustus en september. In deze maanden is het heerlijk weer en erg gezellig door de vele bezoekers die Kreta in deze maanden trekt. Het toerisme op Kreta en de olijfteelt zijn de belangrijkste inkomstenbronnen van Kreta en daarom beide onmisbaar. • Vakantie in Noord of Zuid Kreta?

  Kreta is groot, heel groot zelfs. Van west naar oost Kreta is het meer dan 200 kilometer en is daarmee het op vier na grootste eiland in de Middellandse Zee. Kijkend naar de delen waar toeristen graag naar toe trekken, dan zijn eigenlijk vooral het noordelijke en het zuidelijke deel van Kreta populair. Noord Kreta staat bekend om de drukke badplaatsen Chersonissos en Malia. Deze badplaatsen zijn met name in trek bij Britse en Nederlandse jongeren die vooral komen om los te gaan op het eiland en op zoek zijn naar zon, feest, zee en strand. Zuid Kreta kent minder massa toerisme, is minder druk en leent zich er daarom beter voor, als u in alle rust wilt genieten van een vakantie op Kreta. Of u nou in Noord Kreta of Zuid Kreta zit, in beide delen zijn vele goede accommodaties en het hele eiland heeft voor elke vakantieganger wat te bieden. Kreta vormde de bakermat van de Minoïsche beschaving, de allereerste beschaving in Europa. U vindt er tal van monumenten van groot historisch belang die daarvan getuigen. Langs de duizenden kilometers lange kustlijn vindt de bezoeker talloze fantastische stranden. Het binnenland van Kreta biedt het hele jaar door alternatieven voor een strandvakantie en wat gastvrijheid betreft, is het kennismaken met de lokale bevolking een unieke ervaring. U zult waar u op Kreta ook verblijft niks tekort komen, want het biedt u alles wat u zoekt in een vakantie.


 • Reisaanbod Kreta

  Er zijn vele reisorganisaties met reisaanbod naar Kreta. Op de pagina Last minute kreta vindt u een overzicht van goedkope last minutes van o.a. reisorganisatie Sunweb. Deze scherp geprijsde reizen worden u in pakketvorm aangeboden. De reizen zijn inclusief vlucht, accommodatie en transfer van de luchthaven naar uw hotel of appartement. Naast Sunweb bieden ook TUIVakantieDiscounter en Corendon voordelige zonvakanties naar Kreta aan. Wij raden u aan om ook eens te denken aan een all inclusive vakantie naar Kreta. Dit bespaart u geld en zorgen, zodat u echt alleen maar hoeft te genieten. Kijk voor aanbiedingen naar Kreta ook eens op Vakantie Dealz • Hier moet u rekening mee houden op Kreta  Reisdocumenten

  Voor een vakantie naar Kreta dient u te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig voor een verblijf op Kreta.


  Vaccinaties voor Kreta

  Voor een bezoek aan Kreta heeft u geen vaccinaties nodig.


  Geldzaken Kreta

  Op Kreta wordt net als in Nederland betaald met de euro (€). Wij raden het ook zeker aan om uw creditcard mee te nemen naar Kreta. Stel dat uw pinpas het begeeft, dan kunt u hier altijd nog op terugvallen. Met een Visa World Card betaalt u snel, gemakkelijk en veilig. Overal ter wereld. Online een reis boeken, kleding kopen in een winkel of de rekening van een hotel betalen, met uw creditcard van Visa is het zo gedaan.


  Waarom Visa World Card?

  Wereldwijd meest geaccepteerde creditcard
  Maandelijks online rekeningoverzicht
  180 dagen aankoopverzekering
  € 2.500,- extra bestedingsruimte
  Bank onafhankelijk
   

  Fooien op Kreta

  Op Kreta kunt u gewoon met de euro betalen. U hoeft uw geld dus niet om te ruilen of moeilijk te gaan omrekenen wat alles nu kost. In Griekenland is het heel normaal dat mensen een fooi geven. En in het algemeen kunt u de volgende regels hanteren. In een restaurant of bar kunt u het wisselgeld als fooi geven. Bij een taxi rit rond u het naar boven af, net als bij de kapper als u daar naartoe gaat. Een kruier van uw tas geeft u twee tot drie euro per koffer. En een kamermeisje geeft u twee tot drie euro per dag. Als u een gids hebt dan kunt u hem of haar twee tot vijf euro aan fooi geven per persoon. Als u een fooi gaat geven van vijftig cent of minder, dan kan dit als een belediging worden opgevat. Dat u het maar weet!


  Tijdsverschil met Nederland

  In vergelijking met Nederland is het op Kreta één uur later.


  Verkeer en route

  Als u met een huurauto op Kreta wilt gaan rijden, dan moet u er rekening mee houden dat u net zoals in Nederland aan de rechterkant van de weg gaat rijden. Over het algemeen is het verkeer op Kreta vrij hectisch en de Griek neemt eerder voorrang dan dat hij deze krijgt van een andere bestuurder.


  Elektriciteit op Kreta

  U hoeft geen stekker converters mee te nemen naar Kreta. Op Kreta worden namelijk precies dezelfde stopcontacten en stekkers als in Nederland gebruikt.


 • Meer Kreta vakanties
  Klik op onderstaande logo's en ga direct naar het Kreta vakantie aanbod


 • Hulpdiensten en noodnummers Kreta

  Op vakantie zit een ongeluk in een klein hoekje. Zo kunt u bijvoorbeeld een ongeluk maken met een huur scooter of een huur auto, of u kunt uitglijden bij het zwembad of een voedselvergiftiging, zonnesteek of andere ziekte oplopen. Mocht u in een vervelende situatie terecht komen en in geval van nood hulp nodig hebben van de politie, brandweer of ambulance op Kreta, dan kunt u gebruik maken van onderstaande alarmnummers.

  Ambulance 166
  Noodnummer ziekenhuizen, apotheken, artsen: 14944
  Politie: 100
  Brandweer: 199
  Europees noodnummer: 112

  Het Europese alarmnummer werd opgericht om burgers 24 uur per dag basis te bedienen in het geval dat ze hulp nodig hebben, ongeacht in welk land van de Europese Unie zij het nodig hebben. De oproep wordt direct beantwoord door een gespecialiseerde professional, met wie je in het Nederlands of Engels kunt communiceren. De oproep vanaf een vast toestel, een mobiele telefoon, een telefooncel of een openbare telefoon toestel is kosteloos. Het Europese alarmnummer is ook actief in Griekenland , dus ook tijdens uw vakantie op Kreta. Het nummer is actief binnen het bereik van een netwerk voor mobiele telefonie, zelfs als uw eigen netwerk niet in een bepaald gebied functioneert, wel moet er in dat gebied dan een dekking zijn door een ander netwerk.

  Feestdagen Kreta

  1. Nieuwjaarsdag: 1 januari
  2. Driekoningen: 6 januari
  3. "Ash" Maandag: 48 dagen voor Pasen
  4. Onafhankelijkheidsdag en Maria Boodschap: 25 maart Pasen: Goede Vrijdag tot Tweede Paasdag
  5. Verrijzenis dag: Dag van Pasen
  6. Arbeidersdag: 1 mei
  7. Pinksteren: wordt gevierd 50 dagen na Pasen
  8. De veronderstelling: 15 augustus
  9. 28 oktober
  10. Kerstmis: 25 december -26th

  Water drinken op Kreta

  Wij raden het af om op Kreta het water uit de kraan te drinken. Het is dan weliswaar drinkbaar, maar er zit een zeer hoog gehalte aan chloor in. Daarom kunt u beter water uit de fles drinken. Drink ook minimaal 2 liter water per dag, want door de warmte kunt u snel uitdrogen.


  Telefoneren op Kreta

  U zult vast moeten telefoneren naar het thuisfront in Nederland. De landcode om iemand op Kreta te kunnen bellen is 0030 of +30. Als u vanuit Kreta naar Nederland wilt bellen gebruik dan 0031 of +31. Als u een landcode gebruikt, dan moet u de eerste 0 van het te bellen nummer weglaten.


  Wetgeving Kreta

  U moet met onderstaande regelgeving tijdens uw verblijf op Kreta rekening houden:
  U mag alleen alcohol kopen en consumeren als u 18 jaar of ouder bent.
  Mocht u een auto huren op Kreta, dan moet u er rekening mee houden dat u een alcoholpromillage van 0,5 mag hebben. Voor motoren en beginnende bestuurders (tot twee jaar) is dit 0,2.
  Voor het kopen van tabaksproducten moet u 18 jaar of ouder zijn. In openbare gelegenheden geldt een rookverbod.

  Overig

  Op Kreta mag u het wc papier niet doorspoelen. Dit moet u deponeren in een vuilnisbak dat op iedere toilet aanwezig is.


 • Kreta vakanties
  Klik op onderstaande logo's en ga direct naar het Kreta vakantie aanbod


 • Goede Kreta informatie pagina? Deel via de social buttons (rechts)!