•  

  Vluchten naar Kreta

   


 • Vluchten naar Kreta | Door aanbieders van lijndiensten worden er maar beperkt vluchten naar het grootste eiland van Griekenland aangeboden. Dat is best opmerkelijk, aangezien Kreta een hele populaire vakantie bestemming is voor Nederlandse toeristen. Het beperkte aanbod aan vluchten naar vliegvelden Heraklion of Chania zorgt er voor dat vliegtickets voor vluchten naar Kreta zeker niet goedkoop zijn. Bij onze oosterburen is het aanbod van vluchten naar Kreta veel groter. De kans dat u met vertrek vanaf bijvoorbeeld Düsseldorf goedkope vliegtickets naar Kreta weet te bemachtigen is daarom ook een stuk hoger. Naast Duitsland is het ook zeker de moeite waard om te kijken naar vluchten vanaf luchthavens in België. Vanaf de grotere Belgische luchthavens, zoals Brussel vertrekken er meer vluchten naar Kreta dan vanaf Schiphol. 

 • Tips: Kijk op Vliegveldinfo.nl voor meer informatie over de vliegvelden van Kreta en van de rest van Griekenland. Vertrekt u vanaf Schiphol en bent u nog aan het oriënteren omtrent het parkeren Schiphol? Via Vliegen en Parkeren kunt u het parkeeraanbod vergelijken en direct een parkeerplaats reserveren. • Afstand vliegvelden tot populaire badplaatsen


   Agios Nikolaos
  ligt 60 km van vliegveld Heraklion en 210 km van vliegveld Chania.

  Rethymnon 
  ligt 85 km van vliegveld Heraklion en 60 km van vliegveld Chania.

  Malia
  ligt 35 km van vliegveld Heraklion en 180 km van vliegveld Chania.

  Chersonissos
  ligt 30 km van vliegveld Heraklion en 175 km van vliegveld Chania.


 • Vluchten Kreta naar Heraklion of Chania


  Kreta heeft twee vliegvelden waar vluchten naar Kreta neerstrijken. Het merendeel van de Nederlandse toeristen zal landen op de luchthaven van Heraklion (iata code HER). Een klein deel zal op de luchthaven van Chania (iata code CHQ) landen. Luchthaven Heraklion ligt een stuk beter t.o.v. de diverse badplaatsen. Zo ligt luchthaven Chania op 175 km van Chersonissos en luchthaven Heraklion op slechts 30 km.

  Met meer dan vijf miljoen reizigers per jaar is vliegveld Heraklion stukken drukker dan die van Chania, waar per jaar maar zo'n anderhalf miljoen reizigers op reizen. Tijdens de maanden juni, juli en augustus is Heraklion te klein voor het aantal reizigers. De luchthaven is ouderwets en te klein. Daarbij is het logistieke proces ook niet optimaal geregeld, waardoor het in het hoogseizoen vaak een grote chaos is.

  Voor Griekenland is er gelukkig geen visum nodig. Maar voor vele andere bestemming wel, zoals bijvoorbeeld voor Egypte, Canada of Vietnam. Mocht je vanuit Kreta richting een andere bestemming vliegen, check dan altijd even of je en visum nodig, zoals het visum Egypte


 • Vluchten van/naar Kreta live volgen


  Bent u al bekend met de site Flightradar24.com? Zo niet, dan moet u echt eens een kijkje nemen op deze handige site. U hoeft zich nooit meer af te vragen of een vlucht al vertrokken is vanaf de vliegvelden Heraklion of Chania op Kreta. Ook of de vlucht vertraging heeft is hier inzichtelijk. Sterker nog, u kunt alles van de vlucht op de voet en live volgen. U heeft via Flightradar24.com inzicht in het type toestel waarmee gevlogen wordt, de luchtvaartmaatschappij, de snelheid waarmee het vliegtuig vliegt, maar ook de nog te vliegen afstand in kilometers en de exacte hoogte en locatie waar het vliegtuig zich bevindt.

  Daarnaast kunt u exact zien hoe laat het vliegtuig is vertrokken en hoe laat er verwacht wordt dat het vliegtuig zal landen. Zo is alles voor u inzichtelijk en kunt u ook een specifieke vlucht instellen om te volgen, zoals u hieronder op de afbeelding ziet voor de Transavia vlucht van Amsterdam naar Heraklion ( HV871 / TRA871). Zie op deze pagina informatie over vluchten van en naar Heraklion en op deze pagina over vluchten van en naar Chania.

 • Via de super handige website Flightradar24.com krijgt u inzicht in het type toestel waarmee van of naar Kreta gevlogen wordt. Verder ziet u ook de luchtvaartmaatschappij, snelheid en de afstand in km die nog afgelegd moet worden. Ook de hoogte waarop het vliegtuig vliegt en de locatie waar het vliegtuig zich bevindt worden gedeeld.


 • Vluchten naar vliegvelden Chania en Heraklion


 • Goede vluchten Kreta pagina? Deel via de social buttons (rechts)!