•  

  Balos Beach

   

  Een vakantie naar Kreta betekent vaak veel gezelligheid, lekker eten en drinken en veel zon zee, strand en uitgaan. Echter valt er op Kreta ook heel veel moois te zien. Zo zijn er prachtige stranden zoals ChrissiElafonisi en Balos beach. Het tropische strand Balos Beach, wordt ook wel Balos Bay, Balos strand of Balos Lagune genoemd. Het is gelegen in het Noordwesten van Kreta tegenover het eiland Gramvousa. Het is erg leuk om deze baai te bezoeken, als u er een dagje op uit wilt trekken, mocht u uw ligbedje, zwembad en cocktail een dag kunnen missen. Een dagje Balos Beach wordt ook vaak als excursie aangeboden door diverse excursie bedrijfjes. Het aanzicht van deze baai is zoals u hierboven kunt zien al een droom op zich. Het is tevens een van de mooiste zandstranden van Kreta. Balos Beach ligt in het departement Chania, bij het eilandje Gramvousa. Balos Beach bestaat voornamelijk uit witte zandstroken tussen diverse eilandjes en het eiland Kreta. Het wordt omringd door een prachtig berglandschap. Het zeewater is hier heel helder en turquoise en groen gekleurd.

 • U kunt Balos Beach prima bezoeken met kinderen. Een groot deel van de baai is namelijk vrij ondiep, omdat het strand geleidelijk afloopt in zee. Of u Balos met kinderen wilt bezoeken is aan u. Balos is namelijk op twee manieren te bereiken. U kunt op het strand van Balos komen met de auto via een (slechte) weg waar u zeer langzaam moet rijden, het laatste stuk van deze slechte weg is voor uw auto niet te doen en u zult te voet verder moeten. Deze laatste wandeling is vrij intensief, u moet namelijk nog 1.5 uur wandelen om het strand te bereiken. De terugweg is nog intensiever aangezien u bepaalde stukken omhoog moet klimmen. Onze tip is dan ook om naar het strand van Balos te gaan door de de boot te nemen die vertrekt vanuit het plaatsje Kissamos. Bij aankomst zult u direct begrijpen waarom deze baai bekent staat als een van de favoriete bezienswaardigheden op Kreta. Het uitzicht is adembenemend, het water heeft een lekkere temperatuur en de lucht en de bergen maken het droomplaatje helemaal compleet. Een excursie naar het strand van Balos Beach is erg populair, als u in de middag met de boot aankomt bij de pier op Balos, dan kan het met name in het hoogseizoen vrij druk zijn. U kunt kiezen tussen twee stranden, het strand aan de linker- en de rechterkant. Links is het populairste strand (hier is de zee wat dieper). De rechterkant is iets minder populair mede omdat het voor een groot deel ondiep is en u echt een stuk moet lopen voordat u er goed kunt zwemmen. Op beide stranden is het water zo helder dat u de vissen ziet zwemmen.

 • Balos beach tips


  Neem uw fototoestel, camera en snorkel spullen mee, want zo mooi als hier gaat u het niet snel meer krijgen. Als u iets verder de zee in zwemt zult u uw snorkel spullen goed kunnen gebruiken. Zo helder als het water hier is, zo ziet u het bijna nergens op Kreta. Ook is het slim om zelf eten, drinken, waterschoenen en een handdoek mee te nemen. Wij verwachten namelijk dat u - eenmaal aangekomen - lang zult blijven hangen op misschien wel het mooiste plekje van Kreta. Bekijk hieronder de video en krijg zo een nog beter beeld van Balos Beach. Zeg nou zelf, tijdens uw vakantie Kreta mag u dit toch niet missen?


 • Balos beach een mooi strand? Deel!