•  

  Preveli Beach

    • Preveli Beach | Samen met Elafonisi Beach, Balos Beach, Vai Beach en Chrissi Beach is dit zeker een van de mooiste stranden van Kreta. Preveli Beach staat net als Vai Beach ook wel bekend als palmenstrand. Het ligt op ongeveer 35 km ten zuiden van Rethymnon en op 10 km ten oosten van Plakias. In de jaren 60 en 70 was het met name een favoriete bestemming voor hippies. Het strand van Preveli is gelegen aan de zuidelijke kust van centraal Kreta. Het heeft naast het palmenstrand nog veel meer te bieden voor toeristen die van unieke plekken houden. Het strand is namelijk ook bijzonder, omdat de Kissano Faraggi rivier direct in de zee uitmondt. Ook ligt het uit de zestiende eeuw stammende Preveli klooster in de buurt van het strand. Dit klooster is zeker ook een bezoek waard als u dan toch in de buurt bent. Lees op deze pagina meer over dit klooster, dat nog steeds in gebruik is. • Bereikbaarheid Preveli Beach


  Het strand is goed te bereiken met de auto en er zijn zowel bij het klooster (Moni Preveli) als aan de oostkant van het strand mogelijkheden om uw auto te parkeren (lees verder om meer informatie over parkeren te krijgen). Wilt u met de boot afreizen naar Preveli, dan kan dat ook. Vanuit o.a. de plaatsen Plakias en Agia Galini vertrekken er boten met als bestemming dit adembenemende strand (hierover straks meer). Ook gaan er bootjes vanuit andere omliggende plaatsjes, maar bovengenoemde zijn de populairste plekken om de boot naar Preveli te pakken. Als u met de auto komt, dan kunt u dat het best doen via de weg tussen Lefkogia en Assomatos. Niet ver van het dorpje Lefkogia staan de eerste borden voor Preveli Beach al aangegeven, deze borden kunt u gewoon blijven volgen. Op een gegeven moment heeft u twee mogelijkheden, of 6 km rijden over een stoffige weg, waarna u bij een parkeerplaats komt waar twee tavernes zijn met toiletten en het maar 5 minuten lopen is naar het strand of de hoofdweg, die leidt naar het klooster van Preveli en die u bij een andere parkeerplaats laat uitkomen.


 • Preveli Beach ligging


 • Parkeren Preveli Beach


  Over parkeren wordt op verschillende sites wisselende informatie gedeeld. Wij spreken uit ervaring en zijn er zelf meerdere keren geweest, dus zullen u op deze pagina goed informeren, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Er zijn eigenlijk twee voor de hand liggende parkeerplaatsen waar u uw auto kwijt kan. Voor beide parkeerplaatsen geldt sowieso het advies dat u niet pas in de middag aan moet komen, want dan zijn de parkeerplaatsen vaak vol. Probeer dus het liefst uiterlijk 11:00 (liefst nog eerder) aan te komen om de meeste kans te maken op een parkeerplaats. Er is een betaalde en een onbetaalde parkeerplaats. Voor €2 per dag kunt u parkeren op de "public parking" parkeerplaats nabij Preveli Beach. Vanaf hier moet u nog wel een stuk afdalen naar het strand via een bijna 500 treden tellende trap. Het pad wat u aflegt via de trap en de omgeving er omheen zijn prachtig, maar aan het eind van de dag moet u ook weer omhoog. Voor mensen die slecht ter been zijn raden we dit dan ook zeker af om te doen.

  Parkeren bij het Preveli klooster


  De tweede optie wordt vaak gebruikt door mensen die eerst het Preveli klooster bezoeken en daarna lekker naar het strand te gaan. Mocht u dat ook willen, dan kunt u uw auto gratis parkeren bij het Preveli klooster en dan na een bezoek te hebben gebracht aan het klooster lopend naar het strand te gaan. Deze wandeling kost u wel zo'n 20 minuten, maar dan ziet u wel meer van de prachtige omgeving en u bespaart €2 parkeerkosten.

  Parkeer en bezoek tip: Er is nog een andere manier om gratis uw auto te parkeren, nog een ander strand te bezoeken en vervolgens via een prachtige route naar Preveli Beach te gaan. Daarvoor moet u uw auto parkeren nabij Dionyssos Beach. Hier kunt u al een heerlijke duik nemen in het heldere water van Dionyssos Beach om vervolgens via een adembenemend mooi pad langs de kust af te dalen naar het strand van Preveli.


 • Preveli Beach voordelen en tips

  • Goed bereikbaar
   Preveli Beach ligt in één van de mooiste streken van Zuid Kreta en is zowel met de boot vanuit Agia Galini en Plakias als met de auto bereikbaar.

  • Prachtige omgeving 
   U zult na het parkeren van uw auto altijd een stuk moeten wandelen om het strand te bereiken. Het uitzicht tijdens deze wandeling is erg spectaculair. U ziet een prachtige halve maan van zand die omringt wordt door een turquoise, transparante zee. Dit terwijl er een schilderachtige rivier (de Kissano Faraggi rivier), omgeven door palmbomen het strand scheidt van een kloof, de Kourtaliotiko kloof. Het geheel lijkt op een Afrikaans landschap met zijn palmen, oleanders, watervallen en de rivier die in de zee uitmondt. Bekijk dit stukje paradijs op Kreta hieronder.
  • Beschermd natuurgebied
   Dit strand wordt niet commercieel uitgebuit, want het is een beschermd natuurgebied. U zult hier dus ook geen grote terrassen zien met strandbedjes en parasols waar u voor moet betalen. Er zit wel een kleine beach bar / taverne waar u ijs, drank en snacks kunt kopen. Maar neemt u vooral spullen mee, dat bespaart u een hoop extra kosten. Een koelbox is dan wel handig om mee te nemen.

  • Palmenbos
   Dit is wat ons betreft echt een must see als u Preveli Beach bezoekt. Het Palmenbos van Preveli kunt u bereiken via een paadje die u naar het bos en een riviertje brengt. Er wordt wel eens gezegd dat dit een klein stukje van de Amazone op Kreta is. Ga er zeker even rondwandelen als u op het strand van Preveli bent.

  • Schaduwplekken
   Omdat het strand niet commercieel uitgebuit mag worden en er dus geen ligbedjes en parasols te huur zijn, kunt u die natuurlijk zelf meenemen (al is het best zwaar om mee te dragen over het toch al pittige pad wat u aflegt om er te komen). Een andere mogelijkheid is om de aanwezige natuurlijke schaduwplekken op te zoeken onder de aanwezige bomen die aan de rand van het strand staan. Vooral als u met kinderen komt is dit aan te raden om te doen. Vooral in het hoogseizoen is het enorm warm en kan de felle zon de kinderen soms erg doen verbranden. Beter voorkomen dan genezen.

  • Waterfiets of kano
   Er worden op het strand wel waterfietsen en kano's verhuurd. Mocht u daarvan houden, dan kunt u het strand en het omliggende natuurgebied vanaf de zee zijde bewonderen. Ook kunt u het omliggende gebied beter zien en makkelijker dieper de zee in varen en waar u zin heeft lekker in de heldere zee zwemmen.

  • Taverne aanwezig
   Ondanks dat Preveli Beach geen commercieel strand is, is er wel een taverne op het strand waar u tegen natuurlijk een hogere prijs dan u gewend bent simpele drankjes, ijs en snacks kunt krijgen. Zo kunt u er bijvoorbeeld een Griekse salade krijgen of een souvlaki met wat friet. De kwaliteit van het eten is niet top en de prijzen zijn wat hoog, maar dat er op zo'n afgelegen locatie aan het strand een taverne is, dat is toch best fijn. U kunt het best zelf eten en drinken meenemen, maar als u dat niet heeft, dan kunt u hier in ieder geval terecht. Lees hier meer over de taverne op Preveli Beach.

  • Zandstrand met kiezels
   Het strand van Preveli heeft een aangenaam zand / kiezel strand, wat over het algemeen door bezoekers als erg aangenaam wordt ervaren. Echter raden wij wel altijd aan om waterschoenen te dragen. Ook als u de zee in gaat, dat kunnen er nog wel stenen met scherpe randjes liggen waar u zich aan kunt bezeren. Voorkom dit en neem altijd waterschoenen mee.


 • Video Preveli Beach


 • Preveli Beach nadelen en tips

  • Steile trap
   Voordat u naar Preveli Beach gaat moet u goed beseffen dat de weg er naar toe niet via een heel goed begaanbaar pad gaat. Vanaf de officiële parkeerplaats moet u afdalen via een meer dan 450 treden tellende trap waar traptreden en stenen elkaar afwisselen. Vaak is het afdalen nog niet zo'n probleem, maar weer omhoog hetzelfde pad bewandelen wordt als pittig ervaren. Daarom raden wij het zeker af om Preveli Beach te bezoeken als u slecht ter been bent. Zeker in de zomermaanden als het ook nog erg warm is, dan wordt het alleen maar zwaarder.

  • Kiezels en stenen 
   Het is zeker geen 100% zandstrand. Zand wordt er afgewisseld met grote en kleine kiezels en stenen. Sommige bezoekers houden niet van kiezelstranden. Dit moet u dus voordat u naar Preveli gaat wel beseffen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan en u zich er aan gaat irriteren. Als u gewoon een paar goede waterschoenen aantrekt heeft u nergens last van. Voor de omgeving en de ligging van het strand zou het zonde zijn als u daar - omwille van het zand / kiezelstrand - niet van zou kunnen genieten.

  • Geen ligbedjes en parasols
   Dit wordt door sommige bezoekers ook zeker als voordeel ervaren, maar als u er van houdt om lekker op een gehuurd strandbedje te liggen met een parasol erbij, dan kan dit een nadeel zijn. Omdat het strand en de omgeving rondom het strand beschermd natuurgebied is mag het strand niet commercieel uitgebuit worden en zijn exploitanten van ligbedjes en parasols hier niet toegestaan.

  • Weinig horeca
   Er is een heel beperkt aanbod aan horeca gelegenheden op het strand. Er zit een kleine taverne waar u drankjes, snacks en ijsjes kunt krijgen, maar dat is het dan ook. Verwacht hier geen hoogstaande culinaire gerechten, maar gewoon simpel eten van niet al te beste kwaliteit voor in verhouding hoge prijzen. In de buurt van het strand (richting Dionyssos Beach) zitten wel nog een aantal tavernes en een mini supermarkt, maar daar moet u al snel een minuut of 10 voor lopen. Deze taverne krijgt 4 van de 5 sterren.

  • Drukte
   Ondanks dat het strand niet in de buurt zit van de drukste badplaatsen op Kreta, zoals Chersonissos bijvoorbeeld komen er in met name het hoogseizoen veel bezoekers naar Preveli. In de maanden juli en augustus kan het er daarom soms vrij druk zijn. Ook hiervoor geldt weer om te proberen om zo vroeg mogelijk naar het strand te gaan, dan heeft u het merendeel van het strand voor uzelf en als het dan gedurende de middag te druk wordt, dan gaat u lekker weer terug naar uw accommodatie en heeft u er al wel een halve dag strand op zitten. Buiten het hoogseizoen valt het wel mee met de drukte en kunt u er over het algemeen een fijn verblijf hebben.

 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Preveli klooster bezoeken


  Het klooster "Moni Preveli" of "Moni Piso klooster" is een bezoekje zeker waard. Er is het klooster zelf dat u kunt bezoeken en een klein museum waar u iets kunt leren over de geschiedenis van het klooster. Bezoek het klooster niet in uw badkleding, maar trek even iets meer gepaste kleding aan, dan vergroot u de kans om niet gevraagd te worden het klooster te verlaten. Vrouwen met rokjes aan worden ook gevraagd om de benen meer te bedekken met een doek die u daar kunt lenen. Het klooster is nog steeds in gebruik en u ziet hier als u geluk heeft nog monniken lopen. Het klooster van Preveli is gebouwd boven op de berg en is een perfecte plek om de mooiste foto's te schieten. Binnen mag u helaas geen foto's maken, maar buiten wel en aangezien de ligging (op een berg aan de Libische zee) en het uitzicht van het klooster echt indrukwekkend is, komt het wel goed met de plaatjes die u hier kunt schieten. Het klooster is met de auto goed te bereiken, er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen en het klooster is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mindervalide bezoekers. De entree voor het klooster kost €3 per volwassene. Mocht u in de buurt van Plakias of in een andere plaats in Zuid-Kreta verblijven, dan is een bezoek aan dit klooster zeker de moeite waard.


 • Met de boot naar Preveli


  Op het Preveli strand zijn geen parasols te huur, maar er zijn wel een paar restaurantjes en snackbars in de buurt van het strand. U kunt ook een bootje huren om in de rivier te varen. Naturisten kunnen ook terecht op het Preveli strand. Op het gedeelte achter de heuvel, waar geen palmen staan en wat een stukje van de rivier af ligt, heeft u de mogelijkheid om zonder badkleding te zonnen en zwemmen. Dit is geen officieel naturistenstrand, maar het wordt wel gedoogd. U kunt het Preveli Beach ook bereiken door middel van een boottocht. Deze vertrekken onder andere vanaf de plaatsjes Plakias en Agia Galini. Vaak zijn deze boten vol met andere toeristen en is het strand zelf ook al vol wanneer u aankomt. Verder raden wij u aan om vooraf goed te informeren naar de prijs, of dit om een enkele reis gaat of dat dit de prijs voor een retourtje is. De prijs ligt gemiddeld op zo'n €15 per persoon vaak afhankelijk van de vertrekplaats van de boot, het aantal toeristen die mee willen waren en het seizoen. In het hoogseizoen (juli en augustus) is een verblijf op Kreta nou eenmaal vaak duurder dan buiten het hoogseizoen. • Kreta vakantie boeken?


  Wilt u ook een duik nemen op Preveli Beach? Twijfel dan niet langer en boek die vakantie naar het prachtige Kreta met vroegboekkorting of door een last minute te boeken. Of u nou op zoek bent naar een gezellig appartementje of een all inclusive vakantie, Kreta heeft het allemaal. Klik op een van de onderstaande logo's om direct naar het Kreta aanbod van de desbetreffende reisorganisatie te gaan. Op zoek naar een goedkope vakantie naar Kreta? Kijk dan vooral ook eens op Vakantiediscounter.nl daar vinden wij regelmatig scherp geprijsde aanbiedingen naar goede accommodaties op Kreta. Is het juist uw wens om in de buurt van het Preveli strand in het zuidelijke deel van Kreta te verblijven in een authentieke en vaak kleinschaliger verblijf? Dan is Rossholiday de beste partij om te zoeken naar een geschikte vakantie. Zij hebben prachtige, unieke en vaak nog authentieke accommodaties in hun assortiment in plaatsen als Plakias of Lefkogia, die u meer dan waar ook op het eiland de geheimen van Kreta zullen onthullen. Neem nu gelijk een kijkje in hun aanbod.  


 • Goede Preveli Beach pagina? Deel via de social buttons (rechts)!