•  

  Analipsis

   

  Analipsis ligt op zo'n vijf kilometers afstand van Chersonissos. Analipsis is een klein en rustig dorpje op het veelzijdige Griekse eiland Kreta waar u in de zomermaanden vele toeristen tegenkomt. Er is een kleine dorpskern met vele winkels, restaurantjes en appartementencomplexen eromheen. Eigenlijk is het een oude kern met een modern jasje eromheen. Het plein is echt Grieks en ook erg gezellig. Voor de grote discotheken moet u niet in Analipsis zijn. Een klein cafeetje en gezellig restaurant kunt u er wel volop vinden.

 • Het strand van Analipsis

  Analipsis heeft een mooi zandstrand. Het water is er helder blauw en u kunt op de bodem de rotsen zien liggen. U kunt volop strandbedjes en parasols huren op het strand tegen een redelijke prijs van rond de €5 - €8.

  De inwoners

  De inwoners van Analipsis zijn erg vriendelijk en kunnen u helpen om mooie dagtripjes te maken vanuit Analipsis. U kunt een dagje naar Heraklion gaan of naar Agios Nikolaos. Ook kunt u de bergen in trekken. Het is heerlijk om vanuit dit heerlijke plaatsje Kreta meer te verkennen.

  Geld en fooien geven

  Op Analipsis kunt u gewoon met de euro betalen. U hoeft uw geld dus niet om te ruilen of moeilijk te gaan omrekenen wat alles nu kost. In Griekenland is het heel normaal dat mensen een fooi geven. En in het algemeen kunt u de volgende regels hanteren. In een restaurant of bar kunt u het wisselgeld als fooi geven. Bij een taxi rit rond u het naar boven af, net als bij de kapper als u daar naartoe gaat. Een kruier van uw tas geeft u twee tot drie euro per koffer. En een kamermeisje geeft u twee tot drie euro per dag. Als u een gids hebt dan kunt u hem of haar twee tot vijf euro aan fooi geven per persoon. Als u een fooi gaat geven van vijftig cent of minder, dan kan dit als een belediging worden opgevat. Dat u het maar weet!

   

  U heeft uw vakantie nog niet geboekt?

  Als u uw vakantie nog moet boeken en u wilt een heerlijke rustige vakantie met volop zon en een mooi strand, dan kunnen we u Analipsis zeker aanraden. Boek gewoon een vakantie naar deze mooie plaats op Kreta. U krijgt er zeker geen spijt van. Twijfel dus niet langer en boek die vakantie naar het prachtige Kreta met vroegboekkorting of door een last minute te boeken. Of u nou op zoek bent naar een gezellig appartementje of een all inclusive vakantie, Kreta heeft het allemaal.


 • Analipsis een leuk plaatsje? Deel het met uw vrienden!