•  

  Duiken op Kreta? Doe dit dan zeker niet!

    • Duiken op Kreta? Doe dit dan niet | Begin augustus van dit jaar zijn er twee Duisters opgepakt op Kreta. Bij de Duitsers bleef het niet bij enkel duiken alleen. Ze dachten dat het wel een goed plan was om een aantal voorwerpen die ze tegen kwamen tijdens hun duiktocht mee naar huis te nemen. Echter wordt dit in Griekenland gezien als diefstal van antieke voorwerpen en dit is strafbaar. Voor deze Duitse toeristen ziet het er dus niet goed uit, nu ze worden verdacht van het duiken voor de kust van Kreta om bewust te zoeken naar archeologische voorwerpen.


 • Zeilboot weggesleept. Duitsers opgepakt


  De zeilboot van de twee Duitsers is tijdens het onderzoek van de politie volledig doorzocht. De politie trof op de zeilboot veel antieke voorwerpen en een complete duikuitrustingen aan. Na onderzoek heeft de politie de zeilboot weggesleept naar de haven van Chania en zijn de eigenaren van de boot (een Duitse man en vrouw) opgepakt. Het stel heeft de nacht in de cel door moeten brengen, in afwachting van het oordeel van het Openbaar Ministerie. • Verboden om op voorwerpen in zee te duiken


  Wat de Duitsers niet wisten of wat ze misschien wel bewust negeerde is dat het in Griekenland verboden is om op oude voorwerpen in de zee te duiken. Dit zelfde verbod geldt ook in landen als Turkije en Egypte. Als u denkt dat het enkel voor antieke voorwerpen geldt, die heeft het mis. Ook gewone stenen uit de zee halen of koraal is strafbaar. U mag het absoluut niet meenemen naar huis en u mag het er ook niet kopen in de vorm van een sieraad. Koop dus niet zomaar een prachtige koraal ketting, want ook dit wordt gezien als diefstal en is strafbaar. De Duitsers zijn niet de enige die tegen de lamp zijn gelopen voor dergelijke praktijken. Het gebeurt regelmatig en er wordt dan ook streng op gecontroleerd. Kort na de aanhouding van de twee werden er zes duikers op de Peloponnesos aangehouden die naar schatten doken in een scheepswrak.


 • Goede info wat niet te doen op Kreta? Deel deze pagina!