•  

  Geschiedenis Kreta

    • Geschiedenis Kreta | Onder de Grieken wordt vaak geroepen dat de geschiedenis en cultuur van Kreta zo rijk is dat het eiland, op zichzelf staand, een land zou kunnen zijn. Als u op Kreta langs de kusten en door de bergdorpjes reist komt u al snel in aanraking met de trotse bevolking die graag de historie en de oorsprong van de cultuur deelt. Het intigrerende verleden van Kreta en de sporen hiervan dragen bij aan de magische sfeer die u bij aankomst op het eiland direct voelt. • De Minoïsche beschaving


  Ondanks dat Kreta al sinds 7000 v.C. (de nieuwe steentijd) bewoond is, richt de bekendere geschiedenis van het eiland zich op de ver ontwikkelde Minoïsche beschaving. Rond 3000 v.C. trokken de Minoïeten naar Kreta en namen zij de kunst en kennis van metallurgie (vinden, delven en bewerken van erts tot bruikbaar metaal) mee. Hun expertise hierin zorgde ervoor dat zij vanaf de 17e eeuw v.C. handel konden verrichten met Egypte en Anatolië (het hedendaagse Turkije).

  De Minoïeten


  De Minoïeten waren de eersten van Europa die, met succes, werkten aan het ontwikkelen van hun beschaving en maatschappij. Het eiland toont nog duidelijke sporen van de ontwikkeling en bloei van de 5000 jaar oude Minoïsche beschaving dat het eiland sierde met de hedendaags beroemde paleiscomplexen, gebouwd in Knossos, Zakros, Phaestos en Malia. Wandel tijdens uw vakantie op Kreta door deze oude paleiscomplexen om een idee te krijgen van het leven zoals dat was (5000 jaar geleden). Het indrukwekkende Knossos paleis vormde ooit het hart van de oudste stad van het continent en was tevens het eerste paleis van Europa. Bezoekers trekken er dan ook dagelijks op uit om te dwalen door de oude ruïnes en ook voor u is een bezoek aan deze ruïnes een absolute must do tijdens uw vakantie op Kreta!


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • De Minoïsche uitbarsting

  De ver ontwikkelde beschaving leefde een vrijwel zorgeloos en succesvol leven tot de verwoestende Minoïsche uitbarsting. De grootste vulkanische eruptie in de geschiedenis liet met een uitbarsting, aardbeving en tsunami destructieve sporen achter op de prachtige eilanden: Thera (hedendaags Santorini) en Kreta en op een aantal kleinere omliggende eilanden.


 • Video geschiedenis Kreta


 • De komst van verschillende beschavingen


  Vanwege haar ligging vormt Kreta een kruispunt tussen drie continenten. Hierdoor is het eiland door de geschiedenis heen bezet en geregeerd door de ene na de andere groep indringers en heersers. Nadat de Minoïsche beschaving verwoest werd door de vulkaanuitbarsting is het eiland opnieuw bebouwd met verdeling en organisatie van steden/staten zoals de oude Grieken het vroeger deden. Door de komst van verschillende beschavingen en heroveringen op het eiland is Kreta deel geweest van het Romeinse rijk, het Byzantijnse Rijk, de Republiek Venetië, het Ottomaanse rijk, een autonome staat en uiteindelijk het hedendaagse Griekenland. • De historische sporen van Kreta

  De historische sporen die zijn achtergelaten zijn vandaag de dag te vinden op het gehele eiland. Zo kunt u op Kreta in de ochtend een Turks badhuis bezoeken, in de middag dwalen door een machtig fort en in de avond langs gerestaureerde Renaissance herenhuizen lopen, op weg naar oude moskeeen, kapels, kerken of monasteries. Kreta biedt meer dan alleen zon, zee en strand. Bent u een historie liefhebber en wilt u uw zonvakantie graag verrijken met de boeiende geschiedenis van Europa’s oudste beschaving? Kies dan voor Kreta om in de voetstappen te treden van verschillende beschavingen en heersers die het eiland zich eigen hebben gemaakt. Herbeleef de geschiedenis die Kreta heeft gevormd tot wat het vandaag de dag is.


 • Niet alleen interesse in de geschiedenis van Kreta?

  Klik op onderstaande logo's en ga direct naar het Kreta zonvakantie aanbod


 • Goede geschiedenis Kreta pagina? Deel via de social buttons (rechts)!