•  

  Gouves

   

  Gouves is een goede tip, als u op zoek bent naar een gezellige plaats op Kreta voor uw vakantie. Het heeft onder andere een heerlijk strand en ligt tussen de vekende plaatsen Heraklion en Chersonissos in en staat bekend als een waar vakantieparadijs. Net als zoveel plaatsen in Griekenland is het plaatsje uit haar voegen gegroeid door het grote aantal hotels en appartementencomplexen. Het is echter nog wel steeds gezellig vertoeven in Gouves. Als u Kreta wilt verkennen dan is Gouves een goede locatie om te zijn. Van hieruit kunt u goed het hele eiland vekennen. Ga naar alle mooie plekjes die Kreta te bieden heeft. Gouves is geen mega drukke plaats, zoals de andere plaatsen in dit deel van het eiland Kreta. Er zijn wel een paar bars, maar stappen gebeurt in andere plaatsen dan Gouves.

 • Zon, zee en cultuur in Gouves

  Als u naar Gouves gaat, dan is er eigenlijk voor iedereen wel wat wils. Als u van de zon en de zee houdt, dan zit u hier goed. Echter ook voor de cultuur liefhebbers is Gouves een uitstekende plaats. U kunt er vele verschillende bezienswaardigheden en dorpjes en plaatsjes bezoeken en volop genieten van het heerlijke klimaat.

  De twee gezichten van Gouves

  Aan de ene kant treft u het vakantieverblijf van Gouves aan, waar iedereen naartoe gaat, die van zon, strand en zee vakanties houdt. U kunt volop genieten van het mooie weer en lekker een duik nemen in de warme zee, of in het zwembad van uw accommodatie. U zult hier zeker een heerlijke vakantie beleven. En het voordeel van Gouves is, is dat het geen massatoerisme bestemming is. Echter als u hier van houdt, dan kunt u binnen een half uurtje in de grotere steden rondom Gouves het massa toerisme opzoeken. Dan is er ook nog Gouves, met een cultureel gezicht. U kunt genieten van de oudheden van Gouves. Er zijn volop bezienswaardigheden. Zo kunt u naar het oude klooster gaan, archeologische schatten bewonderen en naar een verzamelplaats van strijders tegen de Turken gaan.

  Lekker op pad!

  Ook kunt u vanuit Gouves lekker uitstapjes en excursies maken naar andere delen van Kreta. Al met al is Gouves een uitstekende uitvalbasis om het hele eiland Kreta te bewonderen. En als u van een avondje stappen houdt, gaat u toch gewoon naar een van de twee grotere steden in de buurt. Zo liggen Malia en Agios Nikolaos redelijk in de buurt van Gouves en is Rethymnon een stuk verder rijden, maar wel een heel leuk plaatsje om te bezoeken tijdens uw vakantie op Kreta

  Restaurant tip Gouves

  Een van de beste restaurants in Gouves is The Filoxenia. Het wordt ook wel de beste taverna genoemd van Gouves. Het is een uitstekend familie restaurant waar u het gevoel van "thuis komen" krijgt op het moment dat u binnen komt. De diverse heerlijke gerechten op de menukaart zijn stuk voor stuk de moeite waard om te bestellen. Wij raden de feta uit de oven, kleftiko, zatziki, greek plate ,stifado en de moussaka aan. Kijk voor het bewijs van de kwaliteit van dit restaurant hier


 • Gouves leuk plaatsje? Deel het met uw vrienden!