•  

  Krokodil Kreta gespot in Rethymnon

    • Krokodil Kreta | Een krokodil die de populaire badplaats Rethymnon onveilig maakt. Dat verwacht u niet, zullen we maar zeggen. Krokodillen komen in de natuur op Kreta niet voor. Een krokodil spotten, dat verwacht u misschien op een Safari in Afrika, maar niet tijdens uw zonvakantie op Kreta.  Echter kon de Griekse tv zender Skai het bewijs ervoor leveren. De zender beschikte over videobeelden waarop de krokodil duidelijk te zien is. Het imposante roofdier is tussen de anderhalf en twee meter lang en bevindt zich in een stuwmeer in het zuiden van de badplaats Rethymnon. Het is natuurlijk noodzaak om dit gevaarlijke reptiel zo snel mogelijk te vangen. De politie en brandweer en een stel experts zijn ingeschakeld om een strategie te bedenken om de krokodil aan wal te brengen. Alle toeristen en bewoners worden opgeroepen niet naar het stuwmeer te gaan en er sowieso niet in te zwemmen. Om het gevaar van de krokodil zoveel mogelijk te beperken is een groot deel van het stuwmeer afgesloten en niet meer toegankelijk.


 • Wilde verhalen over de krokodil


  Er gaan inmiddels wilde verhalen rond over hoe de krokodil hier terecht is gekomen en wat het allemaal al voor schade heeft aangericht. Er zouden eenden, schapen en andere dieren worden vermist en de geruchten gaan ook dat het dier zich misschien wel kan voortplanten. De bewoners rondom het stuwmeer en zeker de boeren die het stuwmeer gebruiken om hun land te besproeien zijn angstig en vertrouwen hun eigen grond niet meer, omdat ze bang zijn aangevallen te worden door de krokodil. Naar alle waarschijnlijkheid is de krokodil als huisdier te groot geworden en wist de eigenaar zich er geen raad meer mee toen het dier te groot werd. Echter kan niemand dat verhaal nog bevestigen en zo blijft het voor nu nog een groot mysterie hoe het beest in het stuwmeer op Kreta terecht is gekomen. De mogelijke eigenaar van het dier wordt opgeroepen zich bij de politie of brandweer te melden. “De autoriteiten willen graag weten of er meerdere krokodillen in het meer zijn gegooid. Dit kan ook anoniem gemeld worden”, luidde de verklaring. Natuurlijk zijn er ook altijd branches waar er geld verdiend wordt met dit soort sensationele verhalen. Zo zijn er in de buurt van Rethymnon al vele souvenirshops die krokodil souvenirs of extra veel opblaasbare souvenirs te koop aanbieden. • Laatste nieuws over Krokodil Sifis op Kreta

   

  Update 1

   

  31-3-2015 - De bekendste krokodil van Kreta (Sifis) die bijna een jaar geleden in een stuwmeer nabij de populaire badplaats Rethymnon op Kreta regelmatig werd gespot, is zondag dood aangetroffen. De autoriteiten geven aan dat de kou de oorzaak van het overlijden is.

  Sifis zal in het natuurhistorisch museum van Heraklion worden ontleed. Krokodil Sifis is 1 meter 85 lang en werd voor het eerst gespot en op film vastgelegd in juli 2014. In de tussentijd lukte het steeds maar niet om Sifis te vangen. Met het overlijden van de krokodil komt er ook een einde aan de toeristenstroom, die massaal naar het meer trokken om een glimp op te vangen van de krokodil.

  De autoriteiten geven nog steeds aan dat zij er vanuit gaan dat Sifis waarschijnlijk als huisdier werd gehouden en in het meer is losgelaten toen hij te groot werd.


 • Update 2

   

  1-11-14 - Inmiddels is het zo'n vier maanden geleden dat de krokodil op Kreta in een stuwmeer in de badplaats Rthymnon voor het eerst werd gesignaleerd. Inmiddels kunnen we wel zeggen dat Kreta er een nieuwe toeristische attractie bij heeft gekregen. In de media komt de krokodil steeds vaker ter sprake en de krokodil is inmiddels de beroemdste bewoner van het eiland.

  Het gaat hier om Sifis. Een tot nu toe onvangbaar roofdier van ongeveer twee meter lang, die in een stuwmeer in Rethymnon rond zwemt. Diverse pogingen van de autoriteiten om Sifis te vangen mochten niet baten. Sifis laat zich niet vangen en houdt de gemoederen op het eiland flink bezig.

  Naast de autoriteiten op Kreta werd ook de hulp ingeschakeld van Olivier Behra, de Franse krokodillenvanger. Echter lukte het hem ook niet om Sifis te vangen en deze week gooide ook Behra de handdoek in de ring en ging zonder resultaat terug naar Frankrijk.

  Voor het toerisme in Rethymnon is krokodil Sifis erg positief. Het trekt veel bekijks van vele toeristen die Sifis willen spotten. Zeker voor de winkeltjes en horeca ondernemers rondom het stuwmeer kan het niet lang genoeg duren voordat Sifis wordt gevangen. De omzetten in de souvenir winkeltjes, cafés en restaurants zijn in tijden niet zo hoog geweest.

  Hieronder kunt u een video bekijken die de tv zender Skai heeft uitgezonden. Eerst ligt krokodil Sifis stil in het water. Echter als het dier in de gaten heeft dat er iets in de buurt komt, dan gaat hij er vandoor en kunt u goed zien hoe snel een krokodil is als hij in actie komt.


 • Video krokodil Kreta

 •  


 • Goede krokodil Kreta info? Deel deze pagina!