•  

  Loutro

   

  Loutro staat bekend als het dorpje op Kreta met de witte huisjes in het knusse oude vissersdorpje. Iedereen die van wandelen houdt en op Kreta is geweest kent ze. Via Loutro komen wandelaars vanuit de Samaria kloof weer in de "bewoonde wereld" in Sfakia, of vanuit Sfakia komen wandelaars met de boot via Loutro in de Samaria kloof. De Samaria kloof is erg populair bij wandelaars en dus kennen veel wandelaars dit romantische kleine dorpje dat alleen per boot of via een avontuurlijke wandeling (alleen voor ervaren wandelaars) vanuit het plaatsje Anopoli te bereiken is.

 • Beschut, mooi gelegen en populair


  Loutro is een beschut dorp, gelegen in een mooie baai en was vroeger niets meer dan een klein vissersdorpje. De opkomst van het toerisme in Kreta heeft voor een enorme bloei gezorgd en daarom is Loutro nu een sfeervol dorpje met vele tavernes, bootjes en prachtig gelegen witte huisjes die omringd zijn door een indrukwekkende bergpartij. De veerboot die meerdere keren per dag tussen Sfakia en Agia Roumeli (eindpunt van de Samaria kloof) vaart en bij iedere vaart even aanmeert in Loutro is de belangrijkste factor die er voor zorgt dat de tafels van de terasjes en de tavernes de gehele dag bezet zijn met toeristen.


  Video Loutro


  Bekijk hieronder een video van het aanmeren van de veerboot die meerdere malen per dag vanaf Sfakia of Agia Roumeli vertrekt en een tussenstop maakt op Loutro. Hier kunt u zien hoe sfeervol en mooi gelegen Loutro is. Zeker een tussenstop waard vinden wij.

 • Vakantie naar Kreta boeken

  Als u ook naar het witte dorpje Loutro op Kreta wilt gaan, dan moet u een bezoek breng aan het grootste en meest veelzijdige eiland van Griekenland. Twijfel dan niet langer en boek die vakantie naar het prachtige Kreta met vroegboekkorting of door een last minute te boeken. Of u nou op zoek bent naar een gezellig appartementje of een all inclusive vakantie, Kreta heeft het allemaal.


 • Loutro leuk plaatsje? Deel!

 • Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone