•  

  Toeristenbelasting Griekenland

   


 • Toeristenbelasting Griekenland & Kreta | De kosten voor uw vakantie wilt u het liefst zo laag mogelijk houden, daarom vergelijkt u verschillende Kreta vakanties en boekt u de beste vakantie voor een zo laag mogelijke prijs bij een van de vele reisorganisaties (o.a.SunwebVakantiediscounterTUI en Corendon) die vakanties naar Kreta aanbieden. Tijdens het vergelijken kan het vervelend zijn dat er nog onverwachte kosten bijkomen als u de boeking definitief wilt maken en gaat betalen. Zo kunnen er altijd nog calamiteitenfonds, administratie, bagage -en boekingskosten bijkomen of zelfs nog kosten om te betalen (als u van een specifieke betaalmethode gebruik wilt maken, zoals een creditcard bijvoorbeeld). Een oplossing voor het niet willen betalen van boekingskosten is de VakantieDiscounter. Op Vakantiediscounter.nl betaald u nooit boekingskosten en kunt u gewoon met o.a. iDEAL gratis betalen. Een andere vaak onvoorziene kostenpost is de toeristenbelasting, ook wel de overnachtingsbelasting genoemd. Sinds januari 2018 betaalt u die ook in Griekenland als u naar Kreta, een ander Grieks eiland of het Griekse vasteland op vakantie gaat. Vervelend natuurlijk, onontkoombaar helaas. Lees hieronder meer over welke kosten hiermee gemoeid zijn. • Toeristenbelasting in Griekenland en op Kreta  Deze vraag krijgen wij steeds vaker te horen. Vakantiegangers willen graag weten waar ze aan toe zijn en niet voor verrassingen komen te staan. Logisch toch? Wij hopen dat wij u en deze mensen met deze pagina het benodigde inzicht kunnen verschaffen, zodat u in ieder geval niet voor verrassingen komt te staan tijdens uw vakantie. Vanaf 1 januari 2018 betaalt u namelijk bij aankomst in uw accommodatie de toeristenbelasting aan de receptionist van het hotel of eigenaar van het appartement of ander soort accommodatie waar u verblijft.

  Meer sterren betekent meer toeristenbelasting


  Afhankelijk van het aantal sterren van de accommodatie waar u verblijft, betaalt u ook toeristenbelasting. Hoe hoger het aantal sterren van uw accommodatie, hoe meer toeristenbelasting u betaalt. Zo kan de toeristenbelasting voor een verblijf in een één tot twee sterren hotel / appartement / studio slechts € 0,50 per kamer / per nacht zijn en in een drie sterren hotel / appartement / studio kan dit bedrag € 1,50 per kamer per nacht zijn. Gaat u echt voor luxe en verblijft u in een vier sterren hotel, dan loopt dit bedrag al snel op tot € 3,00 per kamer per nacht en de absolute hoofdprijs betaalt u voor een verblijf in een 5 sterren hotel. Daar betaalt u al snel € 4,00 per kamer per nacht. Een simpele rekensom voor een verblijf van 13 nachten (14 dagen) met twee kamers zorgt voor een extra kostenpost van:

  • Accommodaties met één ster voor 13 nachten in twee kamers: €13
  • Accommodaties met twee sterren voor 13 nachten in twee kamers: €13
  • Accommodaties met drie sterren voor 13 nachten in twee kamers: €39
  • Accommodaties met vier sterren voor 13 nachten in twee kamers: €78
  • Accommodaties met vijf sterren voor 13 nachten in twee kamers: €104


 • Waarom niet bij de prijs van uw vakantie inbegrepen?  Zoals u hierboven kunt lezen kan het bedrag aan toeristenbelasting flink oplopen. Serieus geld dus. Neem deze berekening dus altijd mee in de vergelijking van de kosten voor uw vakantie. Reisorganisaties nemen deze kosten namelijk nooit mee in de berekening van de prijzen van de vakanties naar Kreta die zij aanbieden. De verdiensten voor de kosten van de toeristenbelasting die u betaalt komen namelijk niet ten goede van de reisorganisaties, maar enkel ten goede van het land Griekenland. Reisorganisaties willen het liefst hun vakanties zo goedkoop mogelijk in de markt zetten en dit soort kosten benoemen ze om die reden dan ook nooit, echter zult u ze bij aankomst bij uw accommodatie wel moeten betalen. • Goedkope vakantie Kreta boeken?


 • Nuttige toeristenbelasting Griekenland info? Deel de pagina!