•  

  Chaos op Kreta door sneeuw

    • Sneeuw Kreta | Verkeerschaos door sneeuw op Kreta komt niet vaak voor. U kent Kreta waarschijnlijk als een zonovergoten Grieks eiland met prachtige flora en fauna. Vele Nederlanders vieren daarom hun zomervakantie op Kreta. Echter begon het jaar 2015 stormachtig op Kreta. Er waren weinig zonnestralen te bekennen op het doorgaans zo zonnige eiland. In de bergen en zelfs langs de kustlijnen lag er veel sneeuw. Waar het op Kreta in de zomermaanden vaak dik boven de 30 graden is, stond er in januari 2015 een temperatuur van rond de nul graden op de thermometer.


 • Flinke pakken sneeuw kunnen er vallen

  Het is op Kreta soms kouder dan in Nederland en dat is iets dat niet vaak gebeurt! Vele bergdorpen zijn dan ingesneeuwd en niet bereikbaar. In november en december waren klagen inwoners op Kreta over het feit dat er te weinig regen valt, maar dat wordt dan vaak dubbel en dwars ingehaald door de pakken sneeuw die er kunnen vallen. De sneeuw brengt vele ongemakken met zich mee, zoals ingesneeuwde auto’s, dorpen en vele wegen die niet te gebruiken zijn. In de zomer is het gelukkig een stuk beter weer op Kreta. • Foto gemaakt door drone

  Door het gebruik van een drone zijn er prachtige beelden gemaakt van de chaos in het verkeer op Kreta, dat door de hevige sneeuwval werd veroorzaakt. In de file staan is nooit leuk, maar op Kreta is er dan vaak nog wel een mooi uitzicht te bewonderen. Voor de vele Nederlanders die dagelijks in de file staan in Nederland, zou dit het wachten in de file toch iets aangenamer maken. Zie de foto van de drone hierboven.


 • Kreta vakanties
  Klik op onderstaande logo's en ga direct naar het Kreta vakantie aanbod


 • Goed sneeuw op Kreta artikel? Deel via de social buttons (rechts)!