•  

  Vliegtickets Kreta

   


 • Vliegtickets Kreta | Vliegtickets naar het Griekse eiland Kreta heeft u nodig als u bijvoorbeeld bij vrienden verblijft, uw accommodatie al heeft geregeld, of als u enkel voor een kort bezoek of zakenreis naar Kreta vliegt. Echter adviseren wij onze bezoekers die een vakantie Kreta willen boeken, om voor een pakketreis (één pakket inclusief vlucht, accommodatie en transfer) te kiezen. Dit met name omdat u dan vaak stukken goedkoper uit bent, dan als u alles los van elkaar boekt. Boekt u toch liever een los vliegticket, dan kunt u met verschillende airlines vliegen. Veel Nederlanders vliegen graag met Transavia naar Kreta. U kunt dan vliegen op een van de twee luchthavens van Kreta. Bekijk nu het Heraklion vliegticket aanbod van Transavia en het Chania vliegticket aanbod van Transavia. • Boek losse vliegtickets en geen pakketreis


  U kunt echter natuurlijk ook besluiten om uw accommodatie en transfer naar het hotel los van uw vlucht te boeken. Als u hiervoor kiest, dan zult u uw vliegtickets naar Kreta ook los moeten boeken en dan zijn er een aantal punten waar u rekening mee moet houden. Op Kreta zijn er bijvoorbeeld twee vliegvelden. De meeste vliegtickets naar Kreta hebben als bestemming de internationale luchthaven van Heraklion (ook wel Iraklio genoemd en heeft de IATA code "HER"). Vliegveld Heraklion is de op een na grootste airport van Griekenland. Heraklion Airport kan dan ook het drukste vliegveld van het eiland Kreta worden genoemd. Met ruim 6 miljoen passagiers is de luchthaven groter dan Eindhoven en Rotterdam samen. Onder andere Transavia, Arkefly en Corendon vliegen naar vliegveld Heraklion. Ook wordt er gevlogen op vliegveld Chania (IATA code CHQ). • Airlines die vliegtickets naar Kreta aanbieden


  Vliegtickets naar Kreta zijn niet bij heel veel Nederlandse luchtvaartmaatschappijen te boeken. De volgende luchtvaartmaatschappijen bieden wel vliegtickets naar Kreta aan: TUIfly, Olympic Airlines, Transavia.com, Corendon Airlines, Easyjet, Lufthansa, Swiss, Aegean Airlines, Ryanair, KLM / Airfrance, CSA Czech Airlines en Smart Wings. De ene airline vliegt rechtstreeks, bij de andere airline moet u één of meerdere keren overstappen. Gezien de relatief korte vlucht, raden wij aan om altijd te kiezen voor een rechtstreekse vlucht naar Kreta. Hieronder geven wij een korte omschrijving van enkele airlines die naar Kreta vliegen.

  Olympic Airlines / Olympic Air
  Olympic Airlines was de nationale luchtvaartmaatschappij van Griekenland, tot in maart 2009 bekend werd dat de Griekse overheid had besloten de luchtvaartmaatschappij te privatiseren. De "Marfin Investment Group" richtte vervolgens Olympic Air op, die deels de luchtvaartmaatschappij Olympic Airlines overnam. Olympic Air biedt u zowel in het zomer als in het winterseizoen vliegtickets naar Kreta aan die via Athene naar Heraklion vliegen.

  Aegean Airlines
  De in 2001 opgerichte Griekse luchtvaartmaatschappij Aegean Airlines wordt over het algemeen prima beoordeeld door passagiers die vliegen met Aegean Airlines. Er wordt het hele jaar op Kreta gevlogen vanaf Nederlands, Duitsland en Brussel. Vaak vliegt u met één of meerdere overstappen via Dusseldorf, Munchen, Brussel en/of Athene en Tessaloniki naar Kreta.

  TUIfly
  De Nederlandse luchtvaartmaatschappij TUIfly (onderdeel van TUI) biedt u de mogelijkheid om online of bij een reisbureau uw vliegtickets naar Kreta te boeken. TUIfly biedt u de mogelijkheid om in het zomerseizoen rechtstreekse vluchten naar Heraklion of Chania op Kreta vanaf Amsterdam Schiphol te boeken.

  Transavia.com
  De Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia.com biedt u ook de mogelijkheid om rechtstreekse vluchten naar Kreta, vanaf diverse vliegvelden in Nederland (waaronder Schiphol) te boeken. Transavia vliegt alleen op Kreta in het zomerseizoen.

  Corendon Airlines
  Het Nederlandse Corendon Airlines zet Chartervluchten in met rechtstreekse vluchten naar Kreta vanaf Schiphol. Let op, de vluchtschema's van deze chartervluchten zijn vaak onder voorbehoud. Ook Corendon vliegt alleen in het zomerseizoen

  Easyjet
  De lowcost airline Easyjet biedt u ook de mogelijkheid om voor een scherpe prijs vluchten naar Kreta te boeken. Deze vluchten gaan alleen niet rechtstreeks en u zult altijd 1 of meerdere tussenstops maken. U zult zelf moeten beslissen of u dat wilt voor een paar tientjes minder. Daarbij moet u er ook rekening mee houden dat de service bij Easyjet zeer beperkt is, maar daar is de prijs dan ook naar.

  Lufthansa
  De grootste airline van Duitsland is nog altijd Lufthansa. Lufthansa staat niet bekend als goedkope airline, maar wel als kwaliteit airline waar u comfortabel vliegt. Er vliegen dagelijks ongeveer 2000 Lufthansa vluchten naar 191 bestemmingen in 78 landen. Lufthansa, dat letterlijk vertaald "lucht handelsorganisatie" betekent vliegt ook op Kreta. Zowel op luvhthaven Heraklion als op Chania. Vaak vliegt u met één of meerdere tussenstops vanaf Amsterdam via een Duitse luchthaven op Kreta.


 • Nuttige vliegticket Kreta info? Deel deze pagina!