•  

  Chania vliegveld

   

  Chania is een van de twee vliegvelden op Kreta. Het merendeel van de vluchten naar Kreta vliegt op vliegveld Heraklion ook wel "N. Kazantzakis Airport" genoemd. De rest van de vluchten vliegt naar de andere kant van het eiland, op luchthaven Chania oftewel "K.Daskalogiannis Airport". Via luchthaven Chania reizen jaarlijks zo'n anderhalf miljoen passagiers naar Kreta. Echter vliegen de meeste vluchten in het hoogseizoen op Heraklion omdat het gunstiger gelegen is ten opzichte van de populaire badplaatsen, zoals MaliaChersonissos en Agios Nikolaos.

 • Hieronder kunt u informatie vinden over luchthaven Chania. Zo vindt u hier adres- en contactgegevens, informatie over parkeren op of nabij de luchthaven, autoverhuur, vervoer, faciliteiten en wat cijfers over de luchthaven. 

  Adres luchthaven Chania Kreta

  Luchthaven Chania "K.Daskalogiannis International Airport"
  73100 Chania
  Griekenland

  Contactgegevens luchthaven Chania

  tel: +30 28210 83800 / 83805
  fax: +30 28210 66100
  email : kaxntl@otenet.gr
  website luchthaven Chania

  Parkeren van uw auto
   

  Er zijn een paar honderd gratis parkeerplaatsen op luchthaven Chania.

  Vervoer op luchthaven Chania

  Taxi's: Op vliegveld Chania zijn taxi's te vinden. Taxi tarieven voor de populaire plaatsen op Kreta staan vaak al vast. U kunt deze tarieven op en buiten de luchthaven op diverse borden lezen. Wees van te voren wel op je hoede en zorg dat je toch altijd een mondelinge afspraak hebt met de chauffeur. Er zijn helaas ook chauffeurs die niet te vertrouwen zijn en die u het liefst meer laten betalen dan het standaard taxi tarief.

  Tram/trein/metro: Op Kreta rijden geen trams, treinen of metro's en u kunt dus het best gebruik maken van de transfer mogelijkheden van de touroperator, een taxi of het gebruik van een huurauto.

  Faciliteiten op vliegveld Chania

  Er zijn niet veel faciliteiten op vliegveld Chania. U kunt er de volgende faciliteiten wel vinden:

  • 1 cafetaria / lunchroom
  • Enkele cafés
  • Belastingvrije winkels
  • Enkele winkels waar u sigaretten, tijdschriften, snacks en andere kleine aankopen kunt doen
  • Vele autoverhuurders
  • Bank
  • Enkele geld- en frisdrankautomaten
  • Toiletten
  • Wachtruimtes

   

  Autoverhuur     

  Een huurauto voor uw vakantie op Kreta kunt u vooraf reserveren via de Nederlandse sites van bijvoorbeeld Car del Mar. Bekijk bij het ophalen van uw auto goed of er schade aanwezig is en maak desnoods foto's. Zo komt u niet voor verrassingen te staan dat u ineens bij moet gaan betalen voor schade aan de auto die u niet veroorzaakt heeft.

  Hotels luchthaven Chania

  Er liggen veel hotels in de buurt van luchthaven Chania.

  Vakantie naar Kreta boeken

  Twijfel niet langer en boek die vakantie naar het prachtige Kreta met vroegboekkorting of door een last minute te boeken. Of u nou op zoek bent naar een gezellig appartementje of een all inclusive vakantie, Kreta heeft het allemaal. Kijk ook eens naar de scherpe aanbiedingen op Vakantiediscounter.nl daar hebben wij goede ervaringen mee, zowel qua gebruiksvriendelijkheid als de prijzen.

 • Handige pagina? Deel het met uw vrienden!