•  

  Departementen Kreta

   


 • Departementen Kreta | Het eiland Kreta is het grootste eiland van Griekenland en op Cyprus na, zelfs het tweede grootste eiland van de Middelandse Zee. Het eiland is in vier stukken verdeeld, deze 4 stukken worden ook wel departementen of prefecturen genoemd. Ieder departement kent haar eigen unieke charme, wonderschone natuur, pittoreske traditionele dorpjes, schitterende kusten en rijke cultuur. Van West naar Oost vind u op Kreta de departementen Chania, Rethymnon, Heraklion en Lassithi. • Chania departement

  Chania Stad is de tweede grootste stad van Kreta en is de hoofdstad van het Chania departement. Het departement trekt jaarlijks veel toeristen, waarvan sommigen ervoor kiezen om voor altijd te blijven! Veel Britse Kreta liefhebbers emigreren namelijk vanuit Groot-Britannië naar Kreta en vestigen zich in het schitterende Chania. Dat is ook niet gek als u kijkt naar het aantal wonderschone stranden, de vele musea en de makkelijke bereikbaarheid die Chania heeft. U kunt hier namelijk makkelijk via het water komen via de Chania haven of rechtstreeks op de luchthaven van Chania vliegen waardoor het genieten direct bij aankomst kan beginnen! Ook voor de historieliefhebbers is Chania een geschikte bestemming. U vindt hier nog vele (gedeeltelijk) overblijfselen van het Venetiaanse en Ottomaanse rijk.


 • Advertentie


 • Rethymnon departement

  De levendige hoofdstad van het Rethymnon departement heet Rethymnon stad en is een van de meest toeristische delen van het eiland. Net als Chania hebben ook in Rethymnon veel Britse bezoekers zich hier gevestigd. Het departement heeft een zeer rijke historie en is ooit bezet geweest door de Romeinen, de Venetiërs en de Ottomanen. Het oude centrum is door de jaren heen goed bewaard gebleven. U kunt hier prettig verdwaald raken in de doolhofachtige straatjes en steegjes die voor het overgrote deel alleen toegankelijk zijn voor het wandelende publiek.


 • Advertentie


 • Heraklion departement

  Heraklion is de grootste en belangrijkste stad van Kreta. Tevens is het de hoofdstad van het eiland en heeft het dus ook het grootste en drukst bezochte vliegveld. De stad heeft zowel in het verleden als in het hedendaagse leven op Kreta een belangrijke rol gespeeld. Waar het nu de administratieve hoofdstad van het eiland is, vormde het indrukwekkende Knossos paleis ooit het hart van de oudste stad van het continent. Een must-do op het eiland is dan ook een bezoek brengen aan het archeologische museum waar u hier meer over te weten komt. Als de vijfde grootste stad van Griekenland, en de grootste stad van het eiland, is Heraklion een moderne en volgens sommigen, lelijke stad met druk verkeer, betonnen gebouwen en veel stof. Maar hierachter schuilt een mini metropolis met vele must-do’s en must-see’s die u een onvergetelijke bezoek aan de stad bezorgen. Bovendien vindt u hier de beste restaurants en winkeltjes van het eiland! Gaat u dus op vakantie naar Kreta? Zorg er dan voor dat u een aantal dagen reserveert voor het ontdekken van Heraklion stad!


 • Advertentie


 • Lasithi departement

  Lasithi is de meest oostelijk gelegen regio van Kreta en grenst aan Heraklion. Het departement kent de mooiste berglandschappen en het unieke Lasithi plateau, een uitgestrekt vruchtbaar plateau op hoogte van maar liefst 840 meter. Veel ruïnes werden door de geschiedenis heen hier gebouwd vanwege de schitterende uitzichten op de hoge bergen. Wilt u even eilandhoppen? Dan kunt u vanaf het kustdorpje Elounda het water oversteken om Spinalonga eiland te bezoeken. Spinalonga was voorheen een Venetiaans fort en kolonie waardoor u tijdens een bezoekje even een stap terug zet in de tijd. Lasithi trekt jaarlijks veel toeristen aan die vaak een bezoek brengen aan populaire plekken, zoals Vai, Agios Nikolaos (de hoofdstad) en Chrissi eiland. Wilt u juist de toeristenhordes ontwijken? Kies dan voor de kleinere kustdorpjes Myrtos, Xerokambos, Koutsouras, of Makrigialos. Door de jaren heen hebben wij geprobeerd ons eigen favoriete departement van Kreta te kiezen maar ieder deel kent haar eigen unieke identiteit en charme, dus ongeacht welk deel van Kreta u besluit te bezoeken, een onvergetelijke vakantie staat op u te wachten!


 • Kreta vakanties direct aan het strand

  Klik op onderstaande logo's en ga direct naar het Kreta vakantie aanbod 


 • Goede departementen Kreta pagina? Deel via de social buttons (rechts)!