•  

  Heraklion

   

  Kreta heeft twee luchthavens waar vluchten naar Kreta op vliegen. Het grootste deel van de vluchten landen op vliegveld Heraklion (iata code HER). Vliegveld Heraklion wordt ook wel "N. Kazantzakis airport" genoemd. Het overige deel van de reizigers zal landen op de luchthaven van Chania (iata code CHQ). De ligging van vliegveld Heraklion is stukken beter t.o.v. de ligging van de populaire badplaatsen van Kreta. Zo ligt luchthaven Chania op 175 kilometer van Chersonissos en Heraklion op 30 kilometer. Er reizen jaarlijks meer dan vijf miljoen passagiers via vliegveld Heraklion. Daarmee is de luchthaven stukken drukker dan die van Chania. Via luchthaven Chania reizen jaarlijks zo'n anderhalf miljoen passagiers. Hieronder kunt u informatie vinden over de luchthaven Heraklion. Zo vindt u hier adres- en contactgegevens, informatie over parkeren op of nabij de luchthaven, autoverhuur, vervoer, faciliteiten en wat cijfers over de luchthaven. 

 • Adres luchthaven Heraklion Kreta 

  Luchthaven Heraklion "N. Kazantzakis airport"
  71408 Iraklio
  Griekenland

  Contactgegevens luchthaven Heraklion

  tel: +30 2810 397129 / 397136
  fax: +30 2810 245598
  email adres: kahktl@otenet.gr
  website luchthaven Heraklion

  Parkeren van uw auto   

  U kunt uw auto of huurauto parkeren op luchthaven Heraklion. Let wel op dat het alleen betaald parkeren is, u kunt zowel lang als kort parkeren.

  Vervoer     

  Taxi: Op vliegveld Heraklion zijn veel taxi's te vinden. Taxi tarieven voor de populaire plaatsen op Kreta staan vaak al vast. U kunt deze tarieven op en buiten de luchthaven op diverse borden lezen. Wees van te voren wel op je hoede en zorg dat je toch altijd een mondelinge afspraak hebt met de chauffeur. Er zijn helaas ook chauffeurs die niet te vertrouwen zijn en die u het liefst meer laten betalen dan het standaard taxi tarief.
   
  Bus: Voor een klein bedrag kunt u per bus naar de stad Heraklion.

  Tram/trein/metro: Op Kreta rijden geen trams, treinen of metro's en u kunt dus het best gebruik maken van de transfer mogelijkheden van de touroperator, een taxi of het gebruik van een (huur) auto.

  Faciliteiten op vliegveld Heraklion

  Er zijn niet veel faciliteiten op Heraklion. De faciliteiten die er zijn zien er een beetje oubollig uit, maar daar lijkt niemand iets om te geven. U kunt er de volgende faciliteiten vinden:

  • 1 cafetaria / lunchroom
  • Enkele cafés
  • Belastingvrije winkels
  • Enkele winkels waar u sigaretten, tijdschriften, snacks en andere kleine aankopen kunt doen
  • Vele autoverhuurders
  • Enkele geld- en frisdrankautomaten
  • Toiletten
  • Wachtruimtes

  Autoverhuur     

  Een huurauto voor uw vakantie op Kreta kunt u vooraf reserveren via de Nederlandse sites van bijvoorbeeld Car del Mar. Bekijk bij het ophalen van uw auto goed of er schade aanwezig is en maak desnoods foto's. Zo komt u niet voor verrassingen te staan dat u ineens bij moet gaan betalen voor schade aan de auto die u niet veroorzaakt heeft.

  Hotels luchthaven Heraklion

  Er zijn vele hotels nabij de luchthaven Heraklion. Hier kun je het aanbod van Booking.com bekijken en een voordelig hotel nabij luchthaven Heraklion boeken


 • Handige Heraklion informatie? Deel!