•  

  Samaria kloof

   

  Kreta wordt gekenmerkt door een prachtige natuur en heeft een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden qua natuurschoon. Zo trekken strandliefhebbers graag naar de mooiste zandstranden van Kreta, Balos beach, Chrissi beach, Vai beach, Preveli beach en Elafonisi beach. Wandelaars en de meer actieve en avontuurlijke vakantie liefhebbers, trekken eerder naar de natuurgebieden toe en dan met name naar het gebied van de populaire Samaria kloof. De Samaria kloof is het enige Nationaal Park van Kreta en is de grootste kloof van Europa.

 • Geen kloof zoals de Samariakloof


  Op Kreta zijn meerdere kloven zoals de Imbros kloof en nog vele andere kloven die zich uitstekend lenen voor indrukwekkende wandeltochten. Echter is er geen kloof zo populair als de Samaria kloof. Deze immens grote kloof is ontzettend lang en wordt gekenmerkt door bijzonder mooie rotspartijen. Een wandeltocht door de Samaria kloof is ongeveer 16 kilometer lang. Wij raden u dan ook aan om zo vroeg mogelijk met wandelen te beginnen, want dan blijft u de warmte zo veel mogelijk voor. Er gaan vanaf diverse vakantiebestemmingen op Kreta vele excursies naar de Samaria kloof. Het kan soms tot drie uur duren voordat u met de bus arriveert bij de Samaria kloof.

 • De Samaria kloof route


  Een wandeling door de kloof brengt u in ongeveer vier uur langs het plaatsje Samaria. Hier wonen een handjevol inwoners, maar het plaatsje is praktisch uitgestorven. Na Samaria eindigt de wandeling in het plaatsje Agia Roumeli. Hier kunt u onder het genot van een hapje en een drankje in een van de taverna's vieren dat u de wandeltocht door de Samaria kloof heeft overleefd. Vanaf Agia Roumeli kunt u alleen via zee terug. U wordt met de boot naar de plaatsjes Chora Sfakion of Sougia gebracht. Als tussenstop wordt met de boot ook nog het plaatsje Loutro aangedaan. Het sfeervolle Loutro staat bekend om zijn vele witte huisjes en gezellige tavernes. Hier kunt u dus uitstekend even tot rust komen en weer op kracht komen na uw lange wandeltocht. Wij kunnen u als tip meegeven om te zorgen voor bescherming tegen de warmte en de zon (pet, zonnebrand en eventueel een paraplu tegen de zon). Verder zijn hele goede wandelschoenen en voldoende eten en drinken aan te raden om mee te nemen voordat u aan de wandeling begint. Zie hieronder een impressie van de Samaria kloof op Kreta.


 • Enthousiast over de Samaria kloof? Deel!